Gyengébb kezdés után sima győzelem

doszerk - 2023. június 12. 12:30

A magyar női vízilabda-válogatott második félidei kiváló játékának köszönhetően 12-7-re nyert az olasz csapat ellen vasárnap a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett felkészülési mérkőzésen.

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Ugyan a csapatkapitány Keszthelyi Rita szabaddobásával a magyar csapat szerezte a találkozó első gólját, Bíró Attila együttes sok hibával játszott, így a vendég olaszok meglehetősen könnyedén elléptek 5-2-re. A nagyszünet után feljavult a magyar csapat játéka, fokozatosan csökkentette a különbséget - a 17 éves Hajdú Kata két remekbeszabott találattal járult ehhez hozzá -, így a záró nyolc percre 7-7-tel fordultak a csapatok. A negyedik negyed elején hosszú idő után újra előnybe került a magyar válogatott, Pőcze Panna egy gyönyörűen végigjáratott fórt értékesített, majd Vályi Vanda a rossz kézről lőtt igazán extra gólt, Pőcze Panna pedig villámgyorsan váltotta be az emberelőnyt (10-7).

Az olaszok ekkor már szinte tehetetlenek voltak, találkozó utolsó két gólját Baksa Vanda szerezte. Azt korábban bejelentették, hogy a mérkőzés teljes jegybevételét - amelyhez még a szövetség is hozzátesz - a WonderFlora & CMT Alapítvány alapítója, a korábbi klasszis Drávucz Rita CMT-vel diagnosztizált kislányának ajánlják fel.

Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttesének ez volt az egyetlen hazai előkészületi találkozója a fukuokai világbajnokságot előtt. Ezt követően Olaszországban készül a csapat, majd június 23. és 25. között a világkupa szuperdöntőjében vesz részt az egyesült államokbeli Long Beachen.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.