Az ötödik helyért játszhat a válogatott

spigott - 2023. július 26. 12:00

Nagy csatában aratott egygólos győzelmet a görögök elleni világbajnoki helyosztón a két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

A spanyolok elleni vereség után a görögök elleni helyosztóval folytatta a világbajnokság küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott, melyben mindkét DFVE-játékos, Garda Krisztina és Mahieu Geraldine is helyet kapott ma délelőtt.

Bár az elődöntő nem jött össze Bíró Attila válogatottjának, a mieink nem veszítették el játékkedvüket, s jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel vetették magukat a küzdelembe, s Faragó, valamint Mahieu találatainak köszönhetően 2-1-es fórral zárták az első felvonást. A folytatás is szoros küzdelmet hozott, melyben a görögök kétszer is egalizálni tudtak, de a 700. válogatott gólját szerző Keszthelyi Ritának is köszönhetően a félidei szünetre 4-3-as vezetéssel vonulhatott Bíró Attila alakulata.

A térfélcserét követően először vezettünk kettővel, ám sokáig nem örülhettünk ennek, mert a görögök egy perc alatt egyenlítettek, s 7-7-is fej fej mellett haladtak a csapatok. A negyed hajrájában megrázta magát együttesünk, újra ellépett kettővel, de az ellenfél nem akart leszakadni, így a 27. perchez érve még mindig nem lehetett megjósolni, ki örülhet majd a végén (9-8). A harmadik gólját jegyző Garda szerencsére ismét jókor villant, s mivel a hátralévő négy percben csak egyetlen görög gól született, így a mieink végül 10-9-re megnyerték a meccset, így a vb utolsó magyar érdekeltségű meccsén az Egyesült Államok válogatottjával játszhatnak majd az ötödik helyért.

Görögország – Magyarország 9-10 (1-2, 2-2, 4-5, 2-1)
Gólok: Ninou 3, Eleftheriadou 2, Xenaki, Myriokefalitaki, V. Plevritou, E. Plevritou, ill. Keszthelyi, Garda 3-3, Faragó 2, Gurisatti, Mahieu

A rovat további hírei: Sport

DSTV: főszerepben a sport

DSTV: főszerepben a sport

2024. jún. 27.

Júniusban is mozgalmas időszakot élt a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. Több programjuk is volt – ezek közül most a sportos elfoglaltság összefoglalója következik. Hangkép.

Torna: sorsoltak Párizsra

Torna: sorsoltak Párizsra

2024. jún. 27.

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

Már az érmekért küzdenek csütörtökön

2024. jún. 26.

A Kemi-Ker Kft. és a Jóbarátok Ködi Generál együttese jutott be a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának fináléjába.

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

2024. jún. 26.

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.

DSTV: hogyan kezdjük el?

DSTV: hogyan kezdjük el?

2024. jún. 25.

Az időjárást elnézve ha a vízben még nem is vagyunk nyakig, a strandidőben biztosan. Sokan ilyenkor riadnak meg az egészségüket-küllemüket illetően, ám az életmódváltás egy hosszú folyamat – Dóczi Zsuzsa segítségét kértük a témában, aki gyűjtötte az elhatározás nulladik lépésének legfontosabb pontjait. Hangkép.

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.