Szellák Szabináék Európa-bajnokok

spigott - 2023. július 30. 16:48

Magabiztos versenyzéssel szerezte meg az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság első helyét a kajak kettesek 500 méteres versenyszámában Szellák Szabina és Biben Karina párosa.

Kép: MKKSZ

Portugáliában, Montemor-o-Velho mellett rendezik meg a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságát, s a megméretésen a DKSE kiválóságáért, Szellák Szabináért is szoríthattunk. A közelmúltban világbajnoki címet szerző kajakos Biben Karinával párban vágott neki az U23-as kajak kettesek 500 méteres versenyszámának még csütörtökön, s előfutamukat magabiztosan nyerve jutottak be a szám mai fináléjába.

A döntőben a spanyol és a német hajó ígérkezett a mieink legnagyobb ellenfelének, ám a rajtot az olaszok kapták el a legjobban, s szűk száz méterig még vezettek is. Ekkor gyújtották be a rakétákat Szabináék, akik a táv feléig már közel egy hajóval megléptek a már második spanyoloktól, így a második kétszázötven méter nem tartogatott túl sok izgalmat. Főleg úgy nem, hogy Szellákék még egy kicsit növelni is tudták előnyüket a véghajrában, így összességében nagyon simán hódították el a szám Európa-bajnoki címét úgy, hogy a második spanyolokat közel másfél másodperccel előzték meg a végén.

A rovat további hírei: Sport

Ezúttal nem volt esély a bravúrra

Ezúttal nem volt esély a bravúrra

2024. okt. 28.

Bár korán vezetést szerzett, végül 6-1-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a DEAC vendégeként az Erste Liga vasárnap esti fordulójában.

Hazai éremeső a ranglista versenyen

Hazai éremeső a ranglista versenyen

2024. okt. 27.

Remekül szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Szent Pantaleimon iskola tornatermében megrendezett országos ranglista versenyen.

Tisztes helytállás a címvédő ellen

Tisztes helytállás a címvédő ellen

2024. okt. 27.

Remekül küzdött a DFVE női vízilabda csapata a spanyol Sabadell ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén, de a spanyol sztárcsapat végül ötgólos sikerrel vitte el a három pontot Dunaújvárosból.

Könnyed siker hazai pályán

Könnyed siker hazai pályán

2024. okt. 26.

Nem okozott gondot a három pont megszerzése a Dunaújváros FC labdarúgóinak a Martonvásár elleni hazai bajnokin.

DSTV: Hámori Luca Dunaújvárosban

DSTV: Hámori Luca Dunaújvárosban

2024. okt. 26.

A párizsi olimpián ötödik helyezett Hámori Luca volt a DÖSE ökölvívóinak vendége az elmúlt szombaton délelőtt. Mint az edzéssel súlyosbított beszélgetés során kiemelte, hatalmas élmény volt az olimpiai szereplés. Hangkép.

Ezt gyorsan felejtsük el

Ezt gyorsan felejtsük el

2024. okt. 26.

Gyenge kezdés után hasonló folytatás: hazai pályán szenvedett kiütéses vereséget a DAB hokicsapata a BJA HC ellen az Erste Liga péntek esti fordulójában.

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

2024. okt. 25.

Városunk, valamint a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetésének jelenlétében adták át a DLSZ Aréna új műfüves labdarúgó pályáját pénteken délelőtt.