Rajt a bajnokságban

spigott - 2024. szeptember 7. 7:00

Az MTK elleni fővárosi összecsapással kezdi meg a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese szombaton délután.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA-archív

Véget ért a felkészülési időszak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata számára, ugyanis az előttünk álló hétvégén már Szalai Babették is megkezdik szereplésüket a 2024/2025-ös bajnokságban. A DKKA gárdája idegenben, az MTK ideiglenes otthonában, a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban (Vasas) vág neki a pontvadászatnak szombaton délután három órától.

A feladat nem lesz egyszerű a tavalyi bajnokságban hatodik fővárosiak ellen, hiszen idegenben kezdeni sosem könnyű, s bizony ilyenkor le kell vetkőzni az első bajnoki izgalmát is, de a remények szerint ezzel sem lesz gondja együttesünknek. Ahogy a mieinknél, úgy a kék-fehéreknél is sok volt a mozgás a nyáron, ám vezetőedzőjük, a volt dunaújvárosi Vágó Attila abban bízik, hogy sikerül jól kezdeniük a bajnokságot, hiszen várhatóan nagyon szoros lesz a mezőny, így minden egyes pontnak döntő jelentősége lehet majd a végelszámolásnál.

A jó kezdésben, a jó játékban reménykedik együttesünk vezetőedzője, Gulyás Péter is, aki szerint a legfontosabb az lesz, hogy a játékosok tudásuk legjavát nyújtsák a szombati összecsapáson.
– Véget ért a felkészülésünk, s úgy érzem, hogy egy nagyon jó közösség alakult ki a lányok körében, s erre a jó közösségre próbálunk majd felépíteni egy szerethető társaságot a pályán is. Az első fordulókban minden csapatnak meg kell küzdenie azzal, hogy vagy a játékosok cserélődtek le a nyáron, vagy az edző. Ezzel együtt úgy érzem, hogy, ami munkát lehetett, azt elvégeztük, s ott állunk jelenleg, ahogy azt terveztük, s nyilván ebből lehet majd a későbbiekben tovább építkezni, de ehhez egyre több meccset kell játszanunk. Ami az MTK elleni találkozót illeti, én azt szeretném, hogy egy jó meccset játsszunk, egy olyat, melyen próbáljuk mi diktálni a tempót, s ráerőltetni az akaratunkat ellenfelünkre, s ha e sikeres lesz, természetesen a lehető legjobb eredményben bízom.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: munkában a röplabdázók

DSTV: munkában a röplabdázók

2024. szep. 06.

A DKSE felnőtt röplabdacsapata is elkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös szezon küzdelmeire. Tomanóczy Tibor tanítványai már labdás edzést végeztek – mint azt elmondta, ebben az időszakban rendkívül fizikális az edzés, sok gyakorlással és sok kontakttal. Hangkép.

Jótékonysági futás szombaton

Jótékonysági futás szombaton

2024. szep. 06.

Három távon mérethetik meg magukat a mozogni vágyók a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű jótékonysági futóversenyen szombaton délelőtt.

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

2024. szep. 05.

Bár az utolsó körig volt esélye az éremre is, végül a hetedik helyen fejezte be a nyíltvízi junior úszó világbajnokság 10 kilométeres versenyét a DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor.

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2024. szep. 05.

Nem játszott jól, így háromgólos vereséget szenvedett a horvát KHL Sisak elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rávezetéses siker a Fradi ellen

Rávezetéses siker a Fradi ellen

2024. szep. 04.

A Ferencváros elleni fővárosi összecsapáson szerezte meg első győzelmét a nyári felkészülési időszakban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

2024. szep. 04.

A huszonharmadik helyen fejezte be a sportpisztolyosok ötven méteres versenyszámának küzdelmeit Gurisatti Gyula a párizsi paralimpián. Így is szép volt, Gyuszkó, büszkék vagyunk rád! 

Újabb négygólos siker

Újabb négygólos siker

2024. szep. 04.

Erősen tartalékosan is magabiztos győzelmet aratott a Tolna-Mözs elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros futsal felnőtt együttese.