Vereség a bajnoki nyitányon

Öcaline - 2024. szeptember 8. 7:30

Az első játékrészben még jól tartotta magát, a szünetre vezetéssel fordult, de a végjáték során nagyon elengedte a házigazda MTK gárdáját a DKKA a női kézilabda bajnokság nyitó fordulójában – a szombat délutáni meccs végén az ellenfél örülhetett a 31-26 arányú sikernek.

Komoly játékosmozgások, a mieinknél ráadásul edzőváltás után várta a pontvadászat nyitányát mindkét gárda – ezzel együtt a Gulyás Péter irányításával dolgozó dunaújvárosi csapat egyértelműen a pontszerzés reményében indult csatába az MTK otthonában.

Egyenlő erők csatája

A meccs úgy kezdődött, ahogy azt a mieink  tervezték: a vendéglátók kimaradt lehetőségeit góllal, gólokkal büntette a Kohász, és Sallai, valamint Arany találatával a 2. percben már 0-2-t mutatott az eredményjelző. Ezt követően megakadt picit a támadásvezetés, igaz, a hazaiak is csak az 5. percben szépítettek, ekkor hamarosan egalizáltak is. A kapkodó, sok hibával tarkított meccskezdet után kiegyenlítetté vált a játék, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett egy, vagy maximum két gólocskával – a félidő derekához érve Paróczy vette be Kubina Molli kapuját, újra vezetéshez juttatva a mieinket (6-7). 
A folytatásban sem változott a játék képe, szoros maradt az eredmény, többnyire Kohász-vezetés mellett végig egál közeli meccset láthattak a drukkerek. A félidőt jelző bírói sípszóig kitartott a DKKA minimális fórja, egygólos dunaújvárosi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok (14-15).

Nagy kár a végéért

A második felvonás eleje is kemény csatát hozott, és a szoros eredmény is kitartott – azzal a leheletnyi különbséggel, hogy itt már többnyire a hazaiak vezettek egy-egy találattal (20-19). Még a végjátékra fordulva sem dőlt el semmi, sőt, újra átvette a játék irányítását, fordított is a Kohász, és bár nem sikerült leszakítania ellenfelét, egészen a 48. percig őrizte minimális előnyét (22-23). 
A végjáték viszont a hazaiak perceit hozta, az MTK egy 6-0-s rohammal elhúzott az 55. percre, és innentől el is dőltek a nagy kérdések. A vendéglátó taktikusan tartotta az előnyt, és hiába küzdött a Kohász gárdája, csapatunk végül 31-26 arányú vereséget szenvedett a bajnoki nyitányon.

MTK – DKKA 
31-26
(14-15)

(Fotó: DKKA-archív)
 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: a Szuperkupáért küzdöttek

DSTV: a Szuperkupáért küzdöttek

2024. szep. 07.

Gólzáporos szezonkezdet, a Karmacsi Autó FC gárdája egy 4:2-es győzelemmel hódította el a DLSZ Szuperkupáját. Persze a Jóbarátok csapata sem szomorkodik, sőt, a következő szezonban is esélyes kihívója lesz a bajnokcsapatnak. Hangkép.

Rajt a bajnokságban

Rajt a bajnokságban

2024. szep. 07.

Az MTK elleni fővárosi összecsapással kezdi meg a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese szombaton délután.

DSTV: munkában a röplabdázók

DSTV: munkában a röplabdázók

2024. szep. 06.

A DKSE felnőtt röplabdacsapata is elkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös szezon küzdelmeire. Tomanóczy Tibor tanítványai már labdás edzést végeztek – mint azt elmondta, ebben az időszakban rendkívül fizikális az edzés, sok gyakorlással és sok kontakttal. Hangkép.

Jótékonysági futás szombaton

Jótékonysági futás szombaton

2024. szep. 06.

Három távon mérethetik meg magukat a mozogni vágyók a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű jótékonysági futóversenyen szombaton délelőtt.

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

Kovács-Seres Hunor hetedik a vb-n

2024. szep. 05.

Bár az utolsó körig volt esélye az éremre is, végül a hetedik helyen fejezte be a nyíltvízi junior úszó világbajnokság 10 kilométeres versenyét a DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor.

A főpróba nem sikerült

A főpróba nem sikerült

2024. szep. 05.

Nem játszott jól, így háromgólos vereséget szenvedett a horvát KHL Sisak elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rávezetéses siker a Fradi ellen

Rávezetéses siker a Fradi ellen

2024. szep. 04.

A Ferencváros elleni fővárosi összecsapáson szerezte meg első győzelmét a nyári felkészülési időszakban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.