Rajtra készen a röplabdázók

Szárszó Lajos - 2017. április 19. 18:00

Négy egyesület, köztük a Dunaferr SE ad játékosokat a magyar U19-es röplabda válogatottnak, mely már a kontinensviadal helyszínén várja a szombati rajtot.

Szombaton kezdődik Győrben és a szlovákiai Púchovban a férfi U19-es Európa-bajnokság. A fiúk több, mint két hete Dunaújvárosban kezdték meg a felkészülést, ezt követően átruccantak a szlovákiai Púchovba, majd a húsvét hétfői pihenőnap után megérkeztek Győrbe, az Európa bajnokság magyar helyszínére. A Tomanóczy Tibor által irányított magyar válogatott a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában szombaton Belgium ellen kezdi meg a küzdelmeket. A helyszínen értük utol a szövetségi kapitányt, akitől megtudtuk, kialakult a válogatott végleges, immár szűkített kerete.

- Szakmai indokokat figyelembe véve kellett kialakítanom a szűkített keretet. A válogatottat négy első osztályú klub, a Szolnok, a Kaposvár, a Kecskemét és a Dunaferr játékosai alkotják. Ez volt az egyik legnehezebb feladatom, hiszen olyan fiataloknak kellett megköszönöm az eddigi munkát, akik egész idáig velünk együtt becsülettel készültek. Sajnos sérülések miatt már az első héten el kellett búcsúznunk a dunaújvárosi Kiss Marcelltől, aki bokaszalag sérülést szenvedett. A napokban ugyan megpróbálkoztunk azzal, hogy visszatérjen a fiúk közé, de a sérülése sajnos nem jött teljesen rendbe, így nem számíthatunk rá. Az utolsó szűkítéskor kellett meghoznom azt a végső döntést, miszerint az Eb-n egy liberóval állunk majd ki, így nehéz szívvel kellett megköszönöm Hartyányi Gergő munkáját. Nála ki kell emelnem, hogy ez a döntés kizárólag szakmai ok miatt történt. Így kialakult a végleges keret, melyben két Dunaferr játékos, a feladó Csizmadia Tamás, és az ütő Móró Ákos kapott szerepet.

- A húsvéti pihenőnap után milyen állapotban tértek vissza a játékosok?

Képek: DO-archív

- Az első kérdés az volt, hogy egészségesen érkezzen meg mindenki Győrbe, mely szerencsére teljesült. Mivel mindenki tudja, hogy mire készülünk, a folytatásban nagy koncentrációt várok el mindenkitől. Tegnap egy kondicionáló edzésünk volt, a héten több labdás edzésünk lesz, hiszen a célunk, hogy a szombati rajtra legyen mindenki csúcsformában. Közben lesznek még technikai, csapatépítő és taktikai edzéseink is. Úgy érzem, a fiúk nagyszerű csapatot alkotnak, és bízom abban, hogy ez lesz az az erő, amely a nehéz pillanatokon átlendíti majd őket. Nagyon várjuk már a szombati rajtot, hogy elkezdjük azt a sorozatot, melyben az európai elittel mérjük össze tudásunkat. Nagy tett lenne csapatomtól, ha az első hat közé tudnánk jutni, de kimondva, vagy kimondatlanul mindannyian ezt szeretnénk. Nagyszerű látni, hogy igen komoly érdeklődés van az Eb és csapatom iránt. Bízom abban, hogy rengeteg néző előtt játszhatjuk majd meccseinket, akik nagyon komoly támogatást adhatnak nekünk. Az ő szeretetüket pedig mi minden esetben megpróbáljuk maximálisan meghálálni!

A magyar csapat csoportmérkőzéseinek időbeosztása

04.22., 18:00 Magyarország-Belgium
04.23., 18:00 Magyarország-Bulgária
04.24., 18:00 Magyarország-Lengyelország
04.26., 18:00 Magyarország-Oroszország
04.27., 18:00 Magyarország-Olaszország

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.