Szép győzelem a rangadón

spigott - 2017. április 8. 15:07

Fegyelmezett, jó teljesítménnyel aratott sima, 31-26-os győzelmet a Vác elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a játék minden elemében jobb volt ellenfelénél, így teljesen megérdemelten tartotta itthon a két bajnoki pontot.

Rendhagyó időpontban, délután fél kettőtől látta vendégül a Vác együttesét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az NB I-es pontvadászat 19. fordulójában. A mérkőzés mindkét gárda számára kiemelkedően fontos volt, ugyanis a játéknap előtt a mieink a negyedik, míg a vendégek az ötödik helyen álltak a tabellán, s a bajnoki véghajrá előtt minden pontnak óriási jelentősége volt az EHF Kupa szereplést érő helyezésért vívott versenyfutásban. A találkozó előtt György László vezetőedző abban bízott, hogy a hétvégi kupacsalódást követően igazi csapatként, támadásban és védekezésben is fegyelmezetten játszik majd együttese, s amennyiben ez így lesz, úgy itthon tarthatják a rendkívül fontos bajnoki pontokat.

A tét érezhetően rá is nyomta a bélyegét az első percekre, mindkét csapat sok hibával játszott, az első gólra egészen a harmadik perc végéig kellett várni, s bár Kovács Anna sikeres hetes után Cifra is bevette a vendégek kapuját, a Vác Helembai duplájával gyorsan egalizálni tudott (2-2). Temes kiállítása alatt sikerült ismét meglépnie kettővel a Kohásznak, s mikor Szalai már a hetedik dunaújvárosi gólt szerezte, gyorsan időt is kért a vendégek szakvezetője, mert csapata több eladott labdával hozta nehéz helyzetbe magát (7-4). György László a 15. percben hívta magához tanítványait, akik a folytatásban többször támadhattak azért, hogy négygólosra növeljék előnyüket. Ez végül Kovács Anna révén a 20. percben össze is jött a mieinknek, s mivel a váciak továbbra sem tudtak mit kezdeni a hazai védekezéssel, a 22. percben már hatgólos, 12-6-os vezetésnek örülhettünk. Cifra második kiállítása alatt a fiatal Vártok Ramóna védte Basic büntetőjét, s bár Temes révén igyekezett zárkózni az ellenfél, a hajrá is a Kohászé volt, mely Micijevic utolsó másodperces találatával alakították ki a 16-9-es félidei eredményt.

A második felvonás elején a továbbra is hibátlanul próbálkozó Klujber növelte nyolcra a Kohász előnyét, s bár Temes góljaival igyekezett mindent elkövetni a váci alakulat azért, hogy feljebb zárkózzon, a Kohász remek támadójátékkal lepte meg ellenfelét, így a Szilágyi Zoltának a 39. percben muszáj volt ismét időt kérnie, mert elúszni látszott csapata számára a mérkőzés (22-13). Persze nagyon sok volt még hátra a meccsből, ráadásul Temessel nem nagyon bírtak ekkor a mieink, s érezte egy György László is, aki a nyolcgólos előny ellenére is azt kérte tanítványaitól a 43. percben, hogy megfontoltan, a támadásokat nem elsietve játsszanak. Ekkor jött azonban egy kisebb hullámvölgy a mieink játékába, pont a támadások befejezésébe csúszott egy-két hiba, így a félidő derekára hatra "olvadt" a hazai előny (24-18).

Szerencsére hamar átlendült ezen az időszakon a Kohász, s bár a helyzetek kihasználásával továbbra is akadtak azért problémái a mieinknek, a túloldalon Csapó Kyra is több alkalommal védett, így az 50. percre ismét visszaállt a két gárda közti korábbi különbség (27-19). A vendégektől a fiatal, mindössze tizenhat éves Kácsor vette hátára csapatát, ám a túloldalon rendre jött a válasz, így az 55. perchez érve gyakorlatilag már csak az volt kérdéses, hogy milyen arányban nyeri a rangadót együttesünk (29-21). A mérkőzés véghajrájában ugyan sikerült valamelyest csökkentenie a különbséget a vendégeknek, de a Kohász győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, s a 31-26-os sikernek hála a mieink továbbra is tartják negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

György László: - Az első félidőben nagyon jól védekeztünk, a labdaszerzésekből könnyű gólokat értünk el és a támadójátékunkkal sem volt különösebb probléma. Kreatívak voltunk, s a visszarendeződésünk is viszonylag jó volt. Az 50. percig nagyon jó csapatmunkánk volt, az utolsó tíz percben viszont valamelyest visszaestünk.

Szilágyi Zoltán: - játék minden elemében jobb volt ma a Kohász. Döntő volt, hogy a védekezésünk nem működött, valamint a támadójátékunk is gyenge volt ma.

DKKA - Ipress Center-Vác 31-26 (16-9)

DKKA: Csapó - Rácz-Vincze 4, Szalai 3, Micijevic 1, Cifra 2, Kovács 10, Klujber 6. Csere: Vártok, Pálinkás (kapusok), Kudor 2, Karnik, Grosch, Takács D. 3, Nick. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.