Szöllősi Martin a válogatottban!

2017. november 13. (hétfő) 12:40 - doszerk

Bronzérmet szerzett a százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon, majd bekerült a válogatott Európa-bajnoki keretébe Szöllősi Martin, a Dunaferr SE fiatal úszója.

Százhalombattán rendezték meg hétvégén az úszók rövid pályás országos bajnokságát, melyen a Dunaferr SE fiatal úszói is megmérették magukat. A dunaújvárosiak ezúttal nyolcfős különítménnyel (Lack Bianka, Fekete Dóra, Horváth Evelin, Kállai Botond, Selmeci Levente, Szlobodnyik Dávid, Szöllősi Martin, Weiter Dávid) vettek részt a rangos viadalon, s mint az a Dunaferr SE tájékoztatójából kiderült, igen szép eredményekkel örvendeztették meg az értük szorítókat. Versenyzőink közül ugyanis Fekete Dóra két számban is bejutott a döntőbe, s 200 mellen a negyedik, míg a 100 méteres mellúszásban a hetedik helyen csapott célba.

Szöllősi Martin bravúros bronzérmet szerzett! (Kép forrása: Dunaferr SE)

Még nagyobb bravúrt ért el Szöllősi Martin, aki már az 50 méteres mellúszás középdöntőjében elért harmadik helyével jelezte, hogy esélye van odaérni a dobogóra is. A 19 éves dunaújvárosi tehetség a fináléban is kiválóan teljesített, s a hódmezővásárhelyi Szilágyi Csaba (27,04), valamint a kőbányai Horváth Dávid (27,31) mögött 27,41 másodperces idővel ért célba a harmadik helyen. Kovács József tanítványa azonban nemcsak a dobogós helyezésnek örülhetett a viadal után, hanem annak is, hogy a Sós Csaba szövetségi kapitány beválogatta a válogatott keretbe is, s mivel a szakember előterjesztésére a Magyar Úszó Szövetség elnöksége is rábólintott, a Dunaferr SE kiválósága ott lesz a decemberben sorra kerülő koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon.

A rovat további hírei: Sport

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.

Az arénában kezdődik a show

Az arénában kezdődik a show

2018. június 16. (szombat)

Jótékonysági mérkőzésen lép pályára a Dunaújvárosi Stadionban szombaton délután öt órakor a Dárdai Pállal felálló a Hertha Team a Kohász és a Dunaferr egykori labdarúgói ellen.

Vereség a hollandoktól

Vereség a hollandoktól

2018. június 16. (szombat)

Hiába Klujber Katrin tizenhat gólja, 38-37-es vereséget szenvedett a hollandok elleni mérkőzésen a világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.

Sima győzelemmel kezdtek a juniorok

Sima győzelemmel kezdtek a juniorok

2018. június 15. (péntek)

Magabiztos, 32-20-as sikert aratott az ukránok elleni edzőmérkőzésen a hazai rendezésű U20-as világbajnokságra készülő magyar női junior kézilabda válogatott.