Bravúrra készül a Dunaferr!

2018. január 11. (csütörtök) 7:58 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Pénzügyőr együttesét fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A sümegi, majd kaposvári bajnoki vendégszereplést követően a 2018-as esztendőben először szurkolhatunk itthon, a Dunaújváros Sportcsarnok kistermében a Dunaferr SE röplabdázóinak. Tomanóczy Tibor tanítványai ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjében lépnek pályára csütörtökön 17 órakor a Pénzügyőr ellen. Az újvárosiak a kupasorozat előző állomásán Debrecenben győztek simán, így jutottak tovább. Ami a negyeddöntő érdekessége, hogy ebben a szakaszban már nem egy, hanem két mérkőzés összesítése alapján kerül ki a továbbjutó. Ma tehát az első ütközetre kerül sor az ellen a fővárosi alakulat ellen, akik a tavalyi szezonban bajnoki döntőt játszottak, míg az idén jelenleg a tabella negyedik helyén állnak, ahol a mieink pillanatnyilag a nyolcadikak.

A meccs esélyesének a vendégek számítanak, akikkel Hatvany Zsolték az idei szezonban már egyszer találkoztak, mely meccs sima 3:0-s Pénzügyőr sikerrel zárult. Most azonban egy teljesen más mérkőzésre számíthatunk, melyen reményeink szerint olyan eredmény születik majd, mely alapján a második meccs előtt még nem dől el a továbbjutás kérdése. Ezt elérni azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Dunaferr az elmúlt hetekben igencsak foghíjas kerettel készült, majd játszotta a bajnoki meccseit. Ennek oka, hogy hat kiváló fiatal kapott meghatározó szerepet abban az U18-as magyar válogatottban, amely az ukrajnai Cserkasziban Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt, és mivel az utolsó mérkőzésükön a fiúk magabiztos, 3:0-s győzelmet aratottak Grúzia ellen, így a csoportjuk harmadik helyén zártak. De visszatérve a mai kupameccsre ez okozza az egyik nehézségét is a találkozónak, hiszen az újvárosi fiatalok, mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedzőtől megtudtuk, nagyon kimerülten tértek vissza a klubhoz.

Képek: DO-archív

- A válogatottságból visszatérő játékosok igen nehéz sorozaton vannak túl, hiszen az Európa-bajnoki selejtezőre már közel egy hónapja megkezdték a felkészülésüket. Nem véletlen tehát, hogy teljesen kimerülten, nagyon fáradtan érkeztek haza, akiknek a kupamérkőzés előtt csupán egy nap pihenőt tudtunk adni. Ezt követően csatlakoztak a többiekhez, akikkel közösen a mai meccs előtt csupán egy közös edzésen vettek részt. Ettől függetlenül össze fogjuk rakni a legütőképesebbnek tartott csapatot, akikkel megpróbáljuk megnehezíteni a csupa rutinos, minden hájjal megkent Pénzügyőr együttesének a dolgát. Bízom abban, hogy egy igen szoros meccset játsszunk majd, melyből mi jövünk ki győztesen, hiszen ekkor maradna esélyünk a továbbjutásra. Azt azonban ne felejtsük, hogy már az is igazi bravúrnak számítana, ha meg tudnánk szorítani ellenfelünket. Bízom abban, hogy játékosaim mindent megtesznek majd a siker érdekében, így a kilátogató nézők izgalmas meccset láthatnak majd.

A negyeddöntő párosítása:

Január 11., csütörtök
17:00 Dunaferr – Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)

MAFC BME – HÉP-Kecskemét (első mérkőzés 0:3)
Sümegi RE – Fino Kaposvár
Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki RA

A rovat további hírei: Sport

Három dunaújvárosi a válogatottban

Három dunaújvárosi a válogatottban

2018. január 17. (szerda)

Ogontoye Viktória, Klujber Katrin és Kovács Anna is meghívót kapott a magyar női kézilabda válogatott januári összetartására.

Végre eljött a sikerek ideje

Végre eljött a sikerek ideje

2018. január 17. (szerda)

Remek esztendőt hagyott maga mögött a Dragon Steel Sportegyesület, melynek tagjai már most keményen dolgoznak azért, hogy a 2018-as évük is emlékezetes legyen.

A maximum kell a továbbjutáshoz!

A maximum kell a továbbjutáshoz!

2018. január 17. (szerda)

A Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén Budapesten, a Pénzügyőr otthonában lép pályára a Dunaferr SE röplabda csapata.

Itthon kezdenek a Gorillák

Itthon kezdenek a Gorillák

2018. január 16. (kedd)

Négy hazai és három idegenbeli mérkőzés vár a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapatára a Ratio Média HFL 2018-as küzdelmeinek alapszakaszában.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2018. január 16. (kedd)

Első két mérkőzését idegenben játssza az Erste Liga középszakaszában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyet legközelebb február 2-án láthatunk hazai pályán.

Újra nyert a Steelworkers

Újra nyert a Steelworkers

2018. január 16. (kedd)

Sorozatban hatodik mérkőzésén aratott győzelmet a Steelworkers gárdája a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság küzdelmeiben.

Nem volt esély a címvédő ellen

Nem volt esély a címvédő ellen

2018. január 15. (hétfő)

Hiába hajrázott nagyot, s lőtt az utolsó percekben három gólt is, sima vereséget szenvedett a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a Rába ETO otthonában.