Bravúrra készül a Dunaferr!

2018. január 11. (csütörtök) 7:58 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Pénzügyőr együttesét fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A sümegi, majd kaposvári bajnoki vendégszereplést követően a 2018-as esztendőben először szurkolhatunk itthon, a Dunaújváros Sportcsarnok kistermében a Dunaferr SE röplabdázóinak. Tomanóczy Tibor tanítványai ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjében lépnek pályára csütörtökön 17 órakor a Pénzügyőr ellen. Az újvárosiak a kupasorozat előző állomásán Debrecenben győztek simán, így jutottak tovább. Ami a negyeddöntő érdekessége, hogy ebben a szakaszban már nem egy, hanem két mérkőzés összesítése alapján kerül ki a továbbjutó. Ma tehát az első ütközetre kerül sor az ellen a fővárosi alakulat ellen, akik a tavalyi szezonban bajnoki döntőt játszottak, míg az idén jelenleg a tabella negyedik helyén állnak, ahol a mieink pillanatnyilag a nyolcadikak.

A meccs esélyesének a vendégek számítanak, akikkel Hatvany Zsolték az idei szezonban már egyszer találkoztak, mely meccs sima 3:0-s Pénzügyőr sikerrel zárult. Most azonban egy teljesen más mérkőzésre számíthatunk, melyen reményeink szerint olyan eredmény születik majd, mely alapján a második meccs előtt még nem dől el a továbbjutás kérdése. Ezt elérni azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Dunaferr az elmúlt hetekben igencsak foghíjas kerettel készült, majd játszotta a bajnoki meccseit. Ennek oka, hogy hat kiváló fiatal kapott meghatározó szerepet abban az U18-as magyar válogatottban, amely az ukrajnai Cserkasziban Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt, és mivel az utolsó mérkőzésükön a fiúk magabiztos, 3:0-s győzelmet aratottak Grúzia ellen, így a csoportjuk harmadik helyén zártak. De visszatérve a mai kupameccsre ez okozza az egyik nehézségét is a találkozónak, hiszen az újvárosi fiatalok, mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedzőtől megtudtuk, nagyon kimerülten tértek vissza a klubhoz.

Képek: DO-archív

- A válogatottságból visszatérő játékosok igen nehéz sorozaton vannak túl, hiszen az Európa-bajnoki selejtezőre már közel egy hónapja megkezdték a felkészülésüket. Nem véletlen tehát, hogy teljesen kimerülten, nagyon fáradtan érkeztek haza, akiknek a kupamérkőzés előtt csupán egy nap pihenőt tudtunk adni. Ezt követően csatlakoztak a többiekhez, akikkel közösen a mai meccs előtt csupán egy közös edzésen vettek részt. Ettől függetlenül össze fogjuk rakni a legütőképesebbnek tartott csapatot, akikkel megpróbáljuk megnehezíteni a csupa rutinos, minden hájjal megkent Pénzügyőr együttesének a dolgát. Bízom abban, hogy egy igen szoros meccset játsszunk majd, melyből mi jövünk ki győztesen, hiszen ekkor maradna esélyünk a továbbjutásra. Azt azonban ne felejtsük, hogy már az is igazi bravúrnak számítana, ha meg tudnánk szorítani ellenfelünket. Bízom abban, hogy játékosaim mindent megtesznek majd a siker érdekében, így a kilátogató nézők izgalmas meccset láthatnak majd.

A negyeddöntő párosítása:

Január 11., csütörtök
17:00 Dunaferr – Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)

MAFC BME – HÉP-Kecskemét (első mérkőzés 0:3)
Sümegi RE – Fino Kaposvár
Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki RA

A rovat további hírei: Sport

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

Nincs már hibátlan csapat a Campusban

2018. szeptember 22. (szombat)

Negyedik mérkőzésén elveszítette első pontjait a városi kispályás labdarúgó bajnokág Campus Osztályában a Gaszisportvideo együttese.

Több jó teljesítmény kell

Több jó teljesítmény kell

2018. szeptember 22. (szombat)

A bajnoki ezüstérmes Ferencváros után a címvédő győrieket látja vendégül ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

Kovács Zsófia döntős a Világkupán

2018. szeptember 21. (péntek)

A Szombathelyen zajló tornász Swietelsky Hun Challenge World Cup versenyen a Dunaferr SE versenyzője két szeren lépett porondra.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2018. szeptember 21. (péntek)

A második harmad elején már háromgólos hátrányban volt, s bár nagyot hajrázott, végül 3-2-es vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Fradi otthonában.

Már csak a bajnok hibátlan

Már csak a bajnok hibátlan

2018. szeptember 21. (péntek)

Elszenvedte idei első vereségét a Steelworkers gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának harmadik fordulójában.

A Fradi következik

A Fradi következik

2018. szeptember 21. (péntek)

A nyáron jelentősen megerősített Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatják az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Növekvő létszám az akadémián

Növekvő létszám az akadémián

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Egy éve jött létre, de a kiváló szervezettségnek, a céltudatos szakvezetői gárdának, a rutinos és fiatalos lendületű edzői csapatnak köszönhetően egyre népszerűbb a röplabda akadémia.