Bravúrra készül a Dunaferr!

2018. január 11. (csütörtök) 7:58 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE felnőtt röplabda csapata a Pénzügyőr együttesét fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A sümegi, majd kaposvári bajnoki vendégszereplést követően a 2018-as esztendőben először szurkolhatunk itthon, a Dunaújváros Sportcsarnok kistermében a Dunaferr SE röplabdázóinak. Tomanóczy Tibor tanítványai ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjében lépnek pályára csütörtökön 17 órakor a Pénzügyőr ellen. Az újvárosiak a kupasorozat előző állomásán Debrecenben győztek simán, így jutottak tovább. Ami a negyeddöntő érdekessége, hogy ebben a szakaszban már nem egy, hanem két mérkőzés összesítése alapján kerül ki a továbbjutó. Ma tehát az első ütközetre kerül sor az ellen a fővárosi alakulat ellen, akik a tavalyi szezonban bajnoki döntőt játszottak, míg az idén jelenleg a tabella negyedik helyén állnak, ahol a mieink pillanatnyilag a nyolcadikak.

A meccs esélyesének a vendégek számítanak, akikkel Hatvany Zsolték az idei szezonban már egyszer találkoztak, mely meccs sima 3:0-s Pénzügyőr sikerrel zárult. Most azonban egy teljesen más mérkőzésre számíthatunk, melyen reményeink szerint olyan eredmény születik majd, mely alapján a második meccs előtt még nem dől el a továbbjutás kérdése. Ezt elérni azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Dunaferr az elmúlt hetekben igencsak foghíjas kerettel készült, majd játszotta a bajnoki meccseit. Ennek oka, hogy hat kiváló fiatal kapott meghatározó szerepet abban az U18-as magyar válogatottban, amely az ukrajnai Cserkasziban Európa-bajnoki selejtezőn szerepelt, és mivel az utolsó mérkőzésükön a fiúk magabiztos, 3:0-s győzelmet aratottak Grúzia ellen, így a csoportjuk harmadik helyén zártak. De visszatérve a mai kupameccsre ez okozza az egyik nehézségét is a találkozónak, hiszen az újvárosi fiatalok, mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedzőtől megtudtuk, nagyon kimerülten tértek vissza a klubhoz.

Képek: DO-archív

- A válogatottságból visszatérő játékosok igen nehéz sorozaton vannak túl, hiszen az Európa-bajnoki selejtezőre már közel egy hónapja megkezdték a felkészülésüket. Nem véletlen tehát, hogy teljesen kimerülten, nagyon fáradtan érkeztek haza, akiknek a kupamérkőzés előtt csupán egy nap pihenőt tudtunk adni. Ezt követően csatlakoztak a többiekhez, akikkel közösen a mai meccs előtt csupán egy közös edzésen vettek részt. Ettől függetlenül össze fogjuk rakni a legütőképesebbnek tartott csapatot, akikkel megpróbáljuk megnehezíteni a csupa rutinos, minden hájjal megkent Pénzügyőr együttesének a dolgát. Bízom abban, hogy egy igen szoros meccset játsszunk majd, melyből mi jövünk ki győztesen, hiszen ekkor maradna esélyünk a továbbjutásra. Azt azonban ne felejtsük, hogy már az is igazi bravúrnak számítana, ha meg tudnánk szorítani ellenfelünket. Bízom abban, hogy játékosaim mindent megtesznek majd a siker érdekében, így a kilátogató nézők izgalmas meccset láthatnak majd.

A negyeddöntő párosítása:

Január 11., csütörtök
17:00 Dunaferr – Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)

MAFC BME – HÉP-Kecskemét (első mérkőzés 0:3)
Sümegi RE – Fino Kaposvár
Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki RA

A rovat további hírei: Sport

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

Erste Liga - tizenegy csapattal indul a szezon

2018. június 21. (csütörtök)

Végleges a jégkorong Erste Liga következő idényének mezőnye: 11 gárda vág neki a 2018/19-es szezonnak.

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

Tengerentúli ellenfelekkel készülünk

2018. június 21. (csütörtök)

Az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok, valamint Ausztrália és Japán lesz az ellenfele a júliusi Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar női vízilabda-válogatottnak a jövő héten szerdától péntekig sorra kerülő Vodafone Kupán.

Nyertek az esélyesek

Nyertek az esélyesek

2018. június 21. (csütörtök)

A Dunaújváros Kupa szerda esti mérkőzésein a magasabban jegyzett csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába.

Finn csatár az Acélbikáknál

Finn csatár az Acélbikáknál

2018. június 20. (szerda)

A finn Oula Uski személyében megvan a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának első légiós igazolása a 2018/2019-es szezonra.

Campusos sikerek a kupában

Campusos sikerek a kupában

2018. június 20. (szerda)

A Gazdagok és Szépek kiütéses győzelemmel, míg az Asztalos Gumiszervíz nagy csatában jutott tovább a Dunaújváros Kupa második fordulójába.

Nyíltvizi remeklések

Nyíltvizi remeklések

2018. június 20. (szerda)

Kiválóan szerepeltek a Balatonfüreden megrendezett Nyíltvizi Országos Bajnokságon a Dunaferr SE úszó szakosztályának fiatal versenyzői.

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szakvezetője

2018. június 19. (kedd)

Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.