Megyei rangadót nyert a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2018. május 6. 18:17

Nagyszerű játékkal, magabiztos különbségű győzelemmel zárta a 2017/2018-as szezon utolsó hazai mérkőzését a Dunaferr SE röplabda csapata.

Hazai pályán, megyei rangadóval zárta a 2017-18-as szezon dunaújvárosi csatáit a Dunaferr SE első osztályú csapata a MÁV-Előre ellen. A hazaiak célja a győzelem megszerzése volt, hogy minél szebben zárják le az idei évet, de ez nem tűnt könnyű feladatnak a székesfehérvári rivális ellen. A Dunaferr csapatában többen apró sérülésekkel bajlódva vállalták a játékot, de így is volt egy meghatározó játékos, Iván Bence, aki sajnos nem léphetett pályára. A vendégek között több egykori újvárosi nevelésű játékost találhattunk, így Neukum Gábort, Stefanovics Krisztiánt és Kiss Marcellt, akik az idénre már a rutinosabbak közé tartoznak. Jól rajtolt a Dunaferr (5-2), majd a folytatás is szép pontokat hozott (7-3), ráadásul Bohnicsek Szilveszter ellenállhatatlanul fejezte be akcióit (9-5). A vendégek megpróbáltak közelebb férkőzni (11-9), de ez nem sikerült nekik (13-10).

Továbbra is a hazaiak akarata érvényesült (16-11), miközben egy-egy pont a vendégeknek is összejött (19-14). A végjáték sima lett, melyet nagy különbséggel nyert meg Tomanóczy Tibor gárdája (25-17). Fordulás után a javítás szándékával bekezdett a Fehérvár (3-4), de ennél nagyobb nem lett az előnyük (5-6). Bohnicsek egyenlített, majd felváltva estek a pontok (9-9). A vezetés hol itt, hol ott volt (13-12), ekkor azonban szép sorozattal meglépett csapatunk (16-13). Itt beragadtunk kissé (16-16), így joggal kért időt Tomanóczy Tibor. Azonban most ez sem rántotta ki a fiúkat a gödörből (16-19), viszont a végét szorossá sikerült tenni (21-21). A játékot végül hatalmas izgalmak után, Hatvany Zsoltnak köszönhetően 30-28-ra a Dunaferr nyerte meg! A harmadik szett eleje a vendégeké volt (1-4), akik a folytatásban is irányítottak (2-6). Ekkor úgy tűnt, mintha a mieink 2-0 után elhitték volna, hogy már zsebben van a meccs, mert teljesen más arcát mutatta a csapatunk (3-10). Jelentős lett a hátrányunk, ráadásul a MÁV-Előre nagyon belelendült (5-15).

Teljesen összezilálódtak a soraink, melyet a hazai szakvezetés cserével próbált meg kijavítani. Ekkor lépett pályára a Dunaferr újonca, Török Richárd, aki szép fogadásokkal vette ki a részét a játékból. A hatalmas különbség miatt fordítani már nem sikerült, de cserejátékosaink remek pontokkal szűkítették a különbséget (19-25). A következő felvonásban nyoma sem volt az előző vesszőfutásnak (5-4), és a mieink visszataláltak a sikerre vezető útra (10-6). A vezetést ettől fogva nem adta ki a kezéből a Dunaferr, miközben tartotta a négy pontos előnyét (12-8). Jól működött az egész csapat, de ki kell emelni a remek nyitó- és sáncmunkát (15-8), miközben Hatvany Zsolt a hátán vitte csapatunkat (19-11). A záró szakaszban mi uraltuk a játékot, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést (25-17). A szezonnak azonban még nincs vége, hiszen a mieinkre egy szolnoki vendégszereplés vár.

Dunaferr SE – MÁV-ELŐRE 3-1 (25-17, 30-28, 19-25, 25-17)

Dunaferr SE: Bohnicsek Szilveszter, Tomanóczy Bálint, Csizmadia Tamás, Hatvany Zsolt, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Török Richárd Csaba, Laczi Dominik, Iván Gergő, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MÁV-Előre: Balogh Péter, Németh Zsolt, Náhol Gergő, Neukum Gábor, Kiss Marcell, Stefanovics Krisztián, Takács Milán (liberó). Cserék: Sziládi Dominik, Szőke Zoltán, Damsits László, Nagy Ákos (liberó), Vezetőedző: Németh Edmund.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.