Nem vitték be a végzetes ütést

2018. december 5. (szerda) 8:13 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint elsősorban rossz helyzetkihasználása miatt veszítette el az olaszok elleni Világliga selejtezőt a magyar női vízilabda válogatott.

Mint arról beszámoltunk, 13-12-es vereséget szenvedett az olaszok elleni veronai Világliga-meccsen a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat két fordulót követően így a második helyen áll csoportjában, három ponttal az olaszok mögött, de megelőzve a még pont nélkül álló hollandokat és franciákat.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a honi szövetség honlapján meglehetősen csalódottan nyilatkozott az olaszok elleni találkozóról, melyen elsősorban a mieink gyenge helyzetkihasználását okolta a remélt győzelem elmaradásáért.

Kép forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

"Akkor nem érdemel a csapat győzelmet ilyen mérkőzésen, ha ennyi ziccert parlagon hagy… A kezdést most nem is említeném, fontos persze, hogy máskor ne történjen ilyen, de láthattuk, nem ezen múlt, mert valószínűsíthető volt, hogy szoros meccs lesz. Sikerült is visszajönnünk, fordítani, de ennyi helyzetet egész egyszerűen nem lehet kihagyni! Csalódott vagyok, mert nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, de végül ennek nem látszik az eredménye… Igen, tanulságos meccs volt, biztos tanulunk is belőle, de ez már így kevés. Itt csapatszinten és egyéni szinten is meg kell tanulni sürgősen dolgokat, aki erre nem képes, az nem lehet válogatott szintű játékos. Mert az jó, hogy lendületesek voltunk, hogy elhallgattattunk kétezer szurkolót, csak amikor be kellett volna vinni a végzetes ütést, ezt nem tettük meg, s ez lett a vége. Ezen mindenképpen javítani kell" – fogalmazott a kapitány.

Együttesünk legközelebb 2019. január 12-én a hollandok ellen ugrik medencébe a Világliga európai selejtezőjének harmadik fordulójában.

Az állás

A-csoport: 1. Oroszország 6 pont, 2. Görögország 3 pont, 3. Spanyolország 3 pont, 4. Izrael 0 pont

B-csoport: 1. Olaszország 6 pont, 2. Magyarország 3 pont, 3. Hollandia 0 pont, 4. Franciaország 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Vereség Brassóban

Vereség Brassóban

2018. december 09. (vasárnap)

Minden harmadot egy góllal megnyerve aratott 4-1-es győzelmet a Brassó gárdája a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Liga ma esti fordulójában.

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

2018. december 09. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban.

Veretlenül a tabella élén!

Veretlenül a tabella élén!

2018. december 09. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata ezúttal a Röpke együttesét győzte le az NB II-es pontvadászat Közép Csoportjában.

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

2018. december 09. (vasárnap)

Siti Beáta másodedző szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak fóbiája van Norvégia csapatával szemben, ezért kapott ki 13 góllal a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, péntek este.

A Karmacsi a megye bajnoka

A Karmacsi a megye bajnoka

2018. december 08. (szombat)

A Karmacsi Autó együttese nyerte meg az első alkalommal megrendezett Fejér Megye Bajnoka elnevezésű kispályás labdarúgó tornát az egyetemi sportcsarnokban.

A Brassó következik

A Brassó következik

2018. december 08. (szombat)

A tabella harmadik helyén álló Brassó elleni találkozóval folytatja az Erste Liga küzdelmeit vasárnap délután a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hátrányból fordítva nyert a DSE

Hátrányból fordítva nyert a DSE

2018. december 08. (szombat)

Az NB II-es férfi bajnokság középcsoportjának 10. fordulójában a Szolnok fogadta a DSE Röplabda Akadémia U21-es együttesét.