Nem vitték be a végzetes ütést

2018. december 5. (szerda) 8:13 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint elsősorban rossz helyzetkihasználása miatt veszítette el az olaszok elleni Világliga selejtezőt a magyar női vízilabda válogatott.

Mint arról beszámoltunk, 13-12-es vereséget szenvedett az olaszok elleni veronai Világliga-meccsen a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat két fordulót követően így a második helyen áll csoportjában, három ponttal az olaszok mögött, de megelőzve a még pont nélkül álló hollandokat és franciákat.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a honi szövetség honlapján meglehetősen csalódottan nyilatkozott az olaszok elleni találkozóról, melyen elsősorban a mieink gyenge helyzetkihasználását okolta a remélt győzelem elmaradásáért.

Kép forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

"Akkor nem érdemel a csapat győzelmet ilyen mérkőzésen, ha ennyi ziccert parlagon hagy… A kezdést most nem is említeném, fontos persze, hogy máskor ne történjen ilyen, de láthattuk, nem ezen múlt, mert valószínűsíthető volt, hogy szoros meccs lesz. Sikerült is visszajönnünk, fordítani, de ennyi helyzetet egész egyszerűen nem lehet kihagyni! Csalódott vagyok, mert nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, de végül ennek nem látszik az eredménye… Igen, tanulságos meccs volt, biztos tanulunk is belőle, de ez már így kevés. Itt csapatszinten és egyéni szinten is meg kell tanulni sürgősen dolgokat, aki erre nem képes, az nem lehet válogatott szintű játékos. Mert az jó, hogy lendületesek voltunk, hogy elhallgattattunk kétezer szurkolót, csak amikor be kellett volna vinni a végzetes ütést, ezt nem tettük meg, s ez lett a vége. Ezen mindenképpen javítani kell" – fogalmazott a kapitány.

Együttesünk legközelebb 2019. január 12-én a hollandok ellen ugrik medencébe a Világliga európai selejtezőjének harmadik fordulójában.

Az állás

A-csoport: 1. Oroszország 6 pont, 2. Görögország 3 pont, 3. Spanyolország 3 pont, 4. Izrael 0 pont

B-csoport: 1. Olaszország 6 pont, 2. Magyarország 3 pont, 3. Hollandia 0 pont, 4. Franciaország 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 18. (hétfő)

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

Dunaújvárosi bronz Százhalombattáról

2019. február 18. (hétfő)

Kevés hiányzott a döntőbe jutáshoz, ám így is a szép eredményt ért el a Halom Truck Kupán a DLSZ Dunaújváros kispályás labdarúgó csapata.

Remekelt az utánpótlás

Remekelt az utánpótlás

2019. február 17. (vasárnap)

A DFVE serdülő és ifjúsági női vízilabda csapata is győzni tudott a BVSC elleni fővárosi rangadón.

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

2019. február 16. (szombat)

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Nem volt esély Siófokon

Nem volt esély Siófokon

2019. február 16. (szombat)

Bő fél óráig tartotta magát Siófokon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, ám a házigazdák ezt követően átgázoltak a támadásban sokat hibázó Kohászon, s végül 31-17-es sikert arattak György László tanítványai ellen.

Fontos Dunaferr-siker!

Fontos Dunaferr-siker!

2019. február 16. (szombat)

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE négyszettes mérkőzésen idegenben győzött a SZESE Győr ellen, így visszavette harmadik helyét a csoportban.

Hajrásiker az Érd ellen

Hajrásiker az Érd ellen

2019. február 16. (szombat)

Az utolsó percekben szerzett góllal csikarta ki a győzelmet az Érd elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.