Nem vitték be a végzetes ütést

2018. december 5. (szerda) 8:13 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint elsősorban rossz helyzetkihasználása miatt veszítette el az olaszok elleni Világliga selejtezőt a magyar női vízilabda válogatott.

Mint arról beszámoltunk, 13-12-es vereséget szenvedett az olaszok elleni veronai Világliga-meccsen a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat két fordulót követően így a második helyen áll csoportjában, három ponttal az olaszok mögött, de megelőzve a még pont nélkül álló hollandokat és franciákat.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a honi szövetség honlapján meglehetősen csalódottan nyilatkozott az olaszok elleni találkozóról, melyen elsősorban a mieink gyenge helyzetkihasználását okolta a remélt győzelem elmaradásáért.

Kép forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

"Akkor nem érdemel a csapat győzelmet ilyen mérkőzésen, ha ennyi ziccert parlagon hagy… A kezdést most nem is említeném, fontos persze, hogy máskor ne történjen ilyen, de láthattuk, nem ezen múlt, mert valószínűsíthető volt, hogy szoros meccs lesz. Sikerült is visszajönnünk, fordítani, de ennyi helyzetet egész egyszerűen nem lehet kihagyni! Csalódott vagyok, mert nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, de végül ennek nem látszik az eredménye… Igen, tanulságos meccs volt, biztos tanulunk is belőle, de ez már így kevés. Itt csapatszinten és egyéni szinten is meg kell tanulni sürgősen dolgokat, aki erre nem képes, az nem lehet válogatott szintű játékos. Mert az jó, hogy lendületesek voltunk, hogy elhallgattattunk kétezer szurkolót, csak amikor be kellett volna vinni a végzetes ütést, ezt nem tettük meg, s ez lett a vége. Ezen mindenképpen javítani kell" – fogalmazott a kapitány.

Együttesünk legközelebb 2019. január 12-én a hollandok ellen ugrik medencébe a Világliga európai selejtezőjének harmadik fordulójában.

Az állás

A-csoport: 1. Oroszország 6 pont, 2. Görögország 3 pont, 3. Spanyolország 3 pont, 4. Izrael 0 pont

B-csoport: 1. Olaszország 6 pont, 2. Magyarország 3 pont, 3. Hollandia 0 pont, 4. Franciaország 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Itthon javíthat a Kohász

Itthon javíthat a Kohász

2019. április 19. (péntek)

Csapatként, egységesen kell játszania kézilabdázóinknak a Mosonmagyaróvár elleni hazai találkozón ahhoz, hogy itthon tartsák a bajnoki pontokat.

Nagy lépés az ezüst felé

Nagy lépés az ezüst felé

2019. április 19. (péntek)

Ötgólos, 6-1-es sikert aratott az SZP-Asztalos gárdája a Dunabiztos Micro elleni rangadón a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Végül könnyed siker

Végül könnyed siker

2019. április 18. (csütörtök)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után kinyitotta a gólzsák száját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

Az UVSE ellen döntőznek a vízilabdázók

2019. április 18. (csütörtök)

A címvédő UVSE ellen ugorhat medencébe a bajnoki finálé három nyert mérkőzésig tartó párharcában a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Második helyen a válogatott

Második helyen a válogatott

2019. április 18. (csütörtök)

Két győzelemmel és egy vereséggel fejezte be porecsi nemzetközi tornáját a két Dunaferr-játékossal felálló magyar futsal válogatott.

Óriási fordítás a Campusban

Óriási fordítás a Campusban

2019. április 17. (szerda)

Négygólos hátrányból jött vissza, s aratott fontos győzelmet a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának kedd esti fordulójában az Akrasz-Bau együttese.

Két bajnoki érem Dunakesziről

Két bajnoki érem Dunakesziről

2019. április 17. (szerda)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták a S.K.A.H. Duna Sportegyesület versenyzői az országos kungfu bajnokság első fordulóját.