A második hely még elérhető

2019. február 13. (szerda) 8:08 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint megérdemelte volna a döntetlent a magyar női vízilabda válogatott az Európa-bajnok elleni hazai mérkőzésen.

Mint arról beszámoltunk, egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett hazai környezetben a hollandok elleni Világliga és Európa Kupa-selejtezőn a magyar női vízilabda válogatott. A két dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló csapat nagyon rosszul kezdte a találkozót, s bár 4-0-s hátrányból is felállt, majd a hajrában egyenlített, az utolsó percben egy figyelmetlenség miatt gólt kapott, így nem sikerült pontot szereznie az Európa-bajnok ellen. Mivel a nap másik találkozóján az olaszok simán, hat góllal nyertek Franciaországban, eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az olasz válogatott nyerte a csoportot, míg a mieink maximum a második helyre futhatnak már csak be.

Képek forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

Természetesen nem volt elégedett a vereség után Bíró Attila szövetségi kapitány, aki a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján elemezte a látottakat, s elárulta azt is, hogy mi hiányzott a remélt győzelemhez.

- Fékezett habzású mosóporként üzemeltünk az első két negyedben, gyakorlatilag akkor ellenkező előjellel ugyanaz történt, mint Hollandiában. Ott mi nőttünk úgy föléjük, mint ők most fölénk. A harmadik-negyedik negyedet megnyertük, egy fokkal jobb volt a játék is. Nyilván még nagyobb energiákat mozgósítottunk ezért, elkezdett működni a játék, ám nagyon nehéz megfordítani a három-négygólos hátrányt. A döntetlent megérdemeltük volna, de ez ilyen, sokkal több jó egyéni teljesítmény kellett volna, fogalmazott a szakember.
A magyar női vízilabda válogatott legközelebb március 5-én ugrik medencébe a már csoportgyőztes olaszok ellen, s ahhoz, hogy megtartsa második helyét, muszáj lesz legyőznie ellenfelét.

A B-csoport állása: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0

További program - 10. játéknap, 2019. március 5.

B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

A rovat további hírei: Sport

Nagy csaták a Parázs Kupáért

Nagy csaták a Parázs Kupáért

2019. május 26. (vasárnap)

A Chichagoi Palacsinta győzelmével ért véget a Lemezalakító Kft. Duna-parti szabadidő parkjában megrendezett VII. Parázs Kupa.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2019. május 26. (vasárnap)

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.