A második hely még elérhető

doszerk - 2019. február 13. 8:08

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint megérdemelte volna a döntetlent a magyar női vízilabda válogatott az Európa-bajnok elleni hazai mérkőzésen.

Mint arról beszámoltunk, egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett hazai környezetben a hollandok elleni Világliga és Európa Kupa-selejtezőn a magyar női vízilabda válogatott. A két dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló csapat nagyon rosszul kezdte a találkozót, s bár 4-0-s hátrányból is felállt, majd a hajrában egyenlített, az utolsó percben egy figyelmetlenség miatt gólt kapott, így nem sikerült pontot szereznie az Európa-bajnok ellen. Mivel a nap másik találkozóján az olaszok simán, hat góllal nyertek Franciaországban, eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az olasz válogatott nyerte a csoportot, míg a mieink maximum a második helyre futhatnak már csak be.

Képek forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

Természetesen nem volt elégedett a vereség után Bíró Attila szövetségi kapitány, aki a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján elemezte a látottakat, s elárulta azt is, hogy mi hiányzott a remélt győzelemhez.

- Fékezett habzású mosóporként üzemeltünk az első két negyedben, gyakorlatilag akkor ellenkező előjellel ugyanaz történt, mint Hollandiában. Ott mi nőttünk úgy föléjük, mint ők most fölénk. A harmadik-negyedik negyedet megnyertük, egy fokkal jobb volt a játék is. Nyilván még nagyobb energiákat mozgósítottunk ezért, elkezdett működni a játék, ám nagyon nehéz megfordítani a három-négygólos hátrányt. A döntetlent megérdemeltük volna, de ez ilyen, sokkal több jó egyéni teljesítmény kellett volna, fogalmazott a szakember.
A magyar női vízilabda válogatott legközelebb március 5-én ugrik medencébe a már csoportgyőztes olaszok ellen, s ahhoz, hogy megtartsa második helyét, muszáj lesz legyőznie ellenfelét.

A B-csoport állása: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0

További program - 10. játéknap, 2019. március 5.

B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.