Álom maradt az elődöntő

2019. június 7. (péntek) 19:36 - spigott

Jól kezdett, ám végül 12-10-es vereséget szenvedett Hollandiától a magyar női vízilabda válogatott a Világliga negyeddöntőjében.

Az "A" csoport küzdelmeit két győzelemmel és egy vereséggel befejező hollandok ellen ugrott medencébe ma este fél héttől a magyar női vízilabda válogatott a Világliga budapesti szuperdöntőjének negyeddöntőjében. A mieink első két meccsüket elveszítették a "B" csoportban, Kanada ellen viszont jól hajrázva nyerni tudtak, s bizakodva, a siker reményében várták a mai összecsapást is.
Melyet nem is kezdett rosszul a négy dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával, Garda Krisztinával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat, hiszen Szücs és Gyöngyössy révén már három perc elteltével kétgólos előnyt szerzett, ám a folytatás már nem volt ennyire örömteli. A hollandok ugyanis még az első negyedben egyenlíteni tudtak, majd a második felvonás elején a vezetést is sikerült megszerezniük (3-2). Erre ugyan még volt válasza a mieinknek, ám Gyöngyössy Anikó második találata után teljesen leblokkoltak Bíró Attila tanítványai, s ezt könyörtelenül kihasználta ellenfelük, mely a negyedből hátralévő hat percben háromszor is bevette a magyar kaput, s a félidei szünetre már 6-3-as vezetéssel vonulhatott.

MTI-archív (Illyés Tibor felvétele)

A fordulás után a játék minden elemében javulnia kellett volna válogatottunknak ahhoz, hogy legyen esélye a felzárkózásra, ám hiába talált be előbb Tóth-Csabai, majd Szilágyi is az ellenfél kapujába, rendre jött a válasz a túloldalon sőt, mikor Keuning is megszerezte első gólját a meccsen, már 9-5-re vezettek a hollandok. A negyed hajráját azonban nagyon megnyomták a mieink, s Keszthelyi előbb emberelőnyből, majd büntetőből is pontosan célzott, így a záró felvonás előtt sikerült megfelezni a hátrányunkat (9-7). A negyedik felvonás első magyar támadásából Vályi Vanda minimálisra csökkentette a két csapat közti különbséget, ám sokáig nem örülhettünk ennek sem, mert a hollandok azonnal lőttek kettőt, s újra elléptek három találattal (11-8). A mérkőzés hajrájában hiába talált be Szilágyi és Tóth-Csabai is, vetélytársunk kettő gólt megőrzött előnyéből, s végül 12-10-es győzelemmel jutott be az elődöntőbe, míg a magyar csapat az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmeket.

Hollandia – Magyarország 12-10 (2-2, 4-1, 3-4, 3-3)

Hollandia: Aarts – Megens 3, Genee, Van der Sloot, Stomphorst 1, Rogge 2, Sevenich 2. Csere: Wolves 2, Keuning 1, Koolhaas, Sleeking 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga.

Magyarország: Gangl – Szilágyi 2, Parkes, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 2, Vályi 1. Csere: Gurisatti, Horváth, Gyöngyössy 3, Tóth-Csabai 1, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlenről folytatják

Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda)

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

2019. június 19. (szerda)

Teljesítette a szakvezetés alapvető célkitűzését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy komoly sérüléshullám ellenére is a negyedik helyen fejezte be az 2018/2019-es bajnoki szezont.

A célfotó döntötte el a válogatót

A célfotó döntötte el a válogatót

2019. június 18. (kedd)

Hatalmas verseny után, a második helyen ért célba Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a szolnoki II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóversenyen.

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

2019. június 18. (kedd)

A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a januári Európa-bajnokság jövő pénteki, bécsi sorsolását.

Gigászok küzdelme Szolnokon

Gigászok küzdelme Szolnokon

2019. június 18. (kedd)

Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, amely a jövő heti Európa Játékokra, de többségében az augusztusi, szegedi világbajnokságra válogat.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2019. június 17. (hétfő)

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület létszámban, gazdaságilag, valamint eredményekben is növekedést mutat.

Kanadai hátvédet igazoltak a Bikák

Kanadai hátvédet igazoltak a Bikák

2019. június 17. (hétfő)

A 26 éves kanadai Grant Baker a kanadai egyetemi ligából érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.