Hatodik hely a Világligában

2019. június 9. (vasárnap) 17:46 - spigott

Hiába kezdett jól, végül sima vereséget szenvedett az ausztrálok elleni helyosztón a magyar női vízilabda válogatott a Világliga szuperdöntőjének utolsó játéknapján.

Az ausztrálok elleni mérkőzéssel zárta ma délután a Világliga budapesti szuperdöntőjét a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat számára az ötödik hely megszerzése volt a tét, s ugyan a meccs első találatát az ausztrálok szerezték, Keszthelyi gyorsan egyenlített, majd Gurisatti és Tóth-Csabai góljai után már 3-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Az ellenfél még az első negyed végén szépíteni tudott, ám Illés Anna a második felvonás elején gyorsan visszaállította a kétgólos előnyt. Sokáig azonban nem örülhettünk ennek, mert az ausztrálok a játékrész derekán egyenlítettek, s hiába talált be újra Keszthelyi, erre is volt válasza vetélytársunknak, így a nagyszünetre 5-5-ös állással vonultak a felek.

MTI-archív (Illyés Tibor felvétele)

A fordulás után sajnos ismét jött egy nagyobb hullámvölgy a mieink játékában, s ezt könyörtelenül kihasználta az ausztrál csapat, mely pillanatok alatt meglépett kettő góllal Bíró Attila együttesétől. Lehetőség így is volt a felzárkózásra, ám ziccereket, ötméterest is hibáztak vízilabdázóink, s mikor a 23. percben Bishop másodszor is mattolta Kasó Orsolyát, már 8-5-ös ausztrál vezetés miatt szomorkodhattunk. A záró negyed első gólját ráadásul újra ellenfelünk szerezte, s innen már sajnos nem volt visszaút a magyar válogatott számára, melynek sem a támadójátéka, sem a védekezése nem működött a meccs hajrájában, így nagyon sima, 12-7-es vereséget szenvedett, így a hatodik helyen fejezte be a Világliga idei küzdelmeit.

Magyarország – Ausztrália 7-12 (3-2, 2-3, 0-3, 2-4)

Magyarország: Kasó – Szilágyi, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 3, Vályi, Gyöngyössy. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Horváth, Tóth-Csabai 2, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlenről folytatják

Döntetlenről folytatják

2019. június 19. (szerda)

Az első félidőben a DPASE, a másodikban a Biatorbágy U17-es labdarúgói játszottak jobban, így 1-1-es döntetlennel ért véget a két gárda osztályozójának első mérkőzése.

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

Fehér Zsolt: Maximálisan teljesítettek a fiúk

2019. június 19. (szerda)

Teljesítette a szakvezetés alapvető célkitűzését a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely egy komoly sérüléshullám ellenére is a negyedik helyen fejezte be az 2018/2019-es bajnoki szezont.

A célfotó döntötte el a válogatót

A célfotó döntötte el a válogatót

2019. június 18. (kedd)

Hatalmas verseny után, a második helyen ért célba Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a szolnoki II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóversenyen.

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

A második kalapból várja a sorsolást a válogatott

2019. június 18. (kedd)

A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a januári Európa-bajnokság jövő pénteki, bécsi sorsolását.

Gigászok küzdelme Szolnokon

Gigászok küzdelme Szolnokon

2019. június 18. (kedd)

Szolnokon rendezik a kajak-kenusok második válogatóját, amely a jövő heti Európa Játékokra, de többségében az augusztusi, szegedi világbajnokságra válogat.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2019. június 17. (hétfő)

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület létszámban, gazdaságilag, valamint eredményekben is növekedést mutat.

Kanadai hátvédet igazoltak a Bikák

Kanadai hátvédet igazoltak a Bikák

2019. június 17. (hétfő)

A 26 éves kanadai Grant Baker a kanadai egyetemi ligából érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.