Lehet és kell is javulni

2019. június 10. (hétfő) 8:15 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint fizikálisan és játékban is fejlődnie kell a magyar női vízilabda válogatottnak a világbajnokságig.

Mint arról beszámoltunk, az ausztráloktól elszenvedett 12-7-es vereség miatt a hatodik helyen fejezte be a Világliga budapesti szuperdöntőjének küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló együttes hat találkozót játszott a megméretésen, s bár négyet elveszített, Bíró Attila szövetségi kapitány csalódottan, de bizakodva értékelte csapata teljesítményét a lefújás után.

"Jól kezdtünk, sőt, az első két negyedben jól is játszottunk, és védekezésben sem vétettünk olyan nagy hibákat, bár 5-5-ig így is adtunk néhány - mint ahogy mi hívjuk csapaton belül -, öngólt az ellenfélnek, amiért nem nagyon kellett megdolgozniuk. A harmadik negyedben aztán ötöst és fórokat is hibáztunk, megtört a csapat lendülete, és onnantól eluralkodott rajtunk egyfajta görcsösség, hogy tudjuk kompenzálni az eredményt.

Kép: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

Fiatal csapatunk van, akik a második félidőre elfáradtak fejben és fizikálisan egyaránt. Nem volt annyi idő a felkészülésre, hogy fizikálisan végig bírjunk hat meccset egymás után, és bírjuk olyan tempóval, mint amilyent az ausztrálok játszottak a második félidőben. A későbbiekben ezen mindenképpen javítani kell, erre lesz időnk, 3-4 hét a világbajnokságig. Ebben kell fejlődnünk és nyilvánvalóan a védekezésben is. Szerettünk volna a négybe kerülni. Nekik és nekem sincs jó kedvem, az tény, de látva a lányok akaraterejét és hozzáállását, biztos vagyok abban, hogy ez jobb lesz. Itt az a kérdés, hogy ebből milyen sokat fogunk tudni tanulni a világbajnokságig, és tudunk-e annyit javulni, hogy az elég legyen a négy közé jutáshoz. Most vár ránk néhány nap pihenő, majd folytatjuk tovább a munkát" - mondta Bíró Attila a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

Magyarország  Ausztrália 7-12 (3-2, 2-3, 0-3, 2-4)
 
Magyarország: Kasó - Szilágyi, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 3, Vályi, Gyöngyössy. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Horváth B., Csabai 2, Garda, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Ausztrália: Hedges - Gofers 2, Buckling 1, Halligan 2, Webster 2, Arancini, Armit. Csere: Bishop 2, Knox, Ridge 2, Mihailovic, Steere 1. Szövetségi kapitány: Predrag Mihailovic
 
További eredmények
A 7. helyért: Kína-Kanada 10-13

A 3. helyért: Hollandia-Oroszország 7-10

Döntő: Egyesült Államok-Olaszország 10-9

Főoldali kép: MTI (Illyés Tibor)

A rovat további hírei: Sport

Nagy pofonba szaladt bele a DPASE!

Nagy pofonba szaladt bele a DPASE!

2019. augusztus 25. (vasárnap)

Négy gólt kapott Szekszárdon a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának negyedik fordulójában.

Jonatán egy másodperccel csúszott le a dobogóról!

Jonatán egy másodperccel csúszott le a dobogóról!

2019. augusztus 25. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Hajdu Jonatán a szegedi kajak-kenu világbajnokság C1 200 méteres versenyszámában az ötödik helyen ért célba.

Fucsovics ismét Baszilasvilivel találkozik

Fucsovics ismét Baszilasvilivel találkozik

2019. augusztus 25. (vasárnap)

Az egyedüli magyarként alanyi jogon főtáblás Fucsovics Márton a 17. helyen kiemelt Nikoloz Baszilasvilivel találkozik a hétfőn kezdődő 139. amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Jonatán magabiztosan evezett a döntőbe!

Jonatán magabiztosan evezett a döntőbe!

2019. augusztus 24. (szombat)

Hajdu Jonatán a szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon a C1 200 méter középdöntőjét megnyerve remek evezéssel vitte be hajóját a döntőbe.

Kiss Balázsék harmadikok lettek a „B” döntőben

Kiss Balázsék harmadikok lettek a „B” döntőben

2019. augusztus 24. (szombat)

A szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Kiss Balázs – Mike Róbert kenu páros a C2-esek 1000 méteres versenyszámának „B” döntőjében a harmadik helyen végzett.

Végig koncentrálni kell!

Végig koncentrálni kell!

2019. augusztus 24. (szombat)

A szintén három ponttal álló Szekszárd otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap délután a DPASE labdarúgó csapata.

Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

Győzelemmel rajtolt a Dunaferr

2019. augusztus 23. (péntek)

A futsal NBI első fordulójában a gól nélküli első félidő után Pál Patrik góljával győzött a Dunaferr DUE Dutrade FC az Aramis SE ellen.