Lehet és kell is javulni

2019. június 10. (hétfő) 8:15 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint fizikálisan és játékban is fejlődnie kell a magyar női vízilabda válogatottnak a világbajnokságig.

Mint arról beszámoltunk, az ausztráloktól elszenvedett 12-7-es vereség miatt a hatodik helyen fejezte be a Világliga budapesti szuperdöntőjének küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló együttes hat találkozót játszott a megméretésen, s bár négyet elveszített, Bíró Attila szövetségi kapitány csalódottan, de bizakodva értékelte csapata teljesítményét a lefújás után.

"Jól kezdtünk, sőt, az első két negyedben jól is játszottunk, és védekezésben sem vétettünk olyan nagy hibákat, bár 5-5-ig így is adtunk néhány - mint ahogy mi hívjuk csapaton belül -, öngólt az ellenfélnek, amiért nem nagyon kellett megdolgozniuk. A harmadik negyedben aztán ötöst és fórokat is hibáztunk, megtört a csapat lendülete, és onnantól eluralkodott rajtunk egyfajta görcsösség, hogy tudjuk kompenzálni az eredményt.

Kép: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

Fiatal csapatunk van, akik a második félidőre elfáradtak fejben és fizikálisan egyaránt. Nem volt annyi idő a felkészülésre, hogy fizikálisan végig bírjunk hat meccset egymás után, és bírjuk olyan tempóval, mint amilyent az ausztrálok játszottak a második félidőben. A későbbiekben ezen mindenképpen javítani kell, erre lesz időnk, 3-4 hét a világbajnokságig. Ebben kell fejlődnünk és nyilvánvalóan a védekezésben is. Szerettünk volna a négybe kerülni. Nekik és nekem sincs jó kedvem, az tény, de látva a lányok akaraterejét és hozzáállását, biztos vagyok abban, hogy ez jobb lesz. Itt az a kérdés, hogy ebből milyen sokat fogunk tudni tanulni a világbajnokságig, és tudunk-e annyit javulni, hogy az elég legyen a négy közé jutáshoz. Most vár ránk néhány nap pihenő, majd folytatjuk tovább a munkát" - mondta Bíró Attila a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

Magyarország  Ausztrália 7-12 (3-2, 2-3, 0-3, 2-4)
 
Magyarország: Kasó - Szilágyi, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 3, Vályi, Gyöngyössy. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Horváth B., Csabai 2, Garda, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Ausztrália: Hedges - Gofers 2, Buckling 1, Halligan 2, Webster 2, Arancini, Armit. Csere: Bishop 2, Knox, Ridge 2, Mihailovic, Steere 1. Szövetségi kapitány: Predrag Mihailovic
 
További eredmények
A 7. helyért: Kína-Kanada 10-13

A 3. helyért: Hollandia-Oroszország 7-10

Döntő: Egyesült Államok-Olaszország 10-9

Főoldali kép: MTI (Illyés Tibor)

A rovat további hírei: Sport

Ez még csak a félévi bizonyítvány

Ez még csak a félévi bizonyítvány

2019. június 16. (vasárnap)

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

A második kalapból várják a sorsolást a magyarok

2019. június 16. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott a második kalapból várja a decemberi, kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokság jövő pénteki sorsolását.

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.