Lehet és kell is javulni

2019. június 10. (hétfő) 8:15 - doszerk

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint fizikálisan és játékban is fejlődnie kell a magyar női vízilabda válogatottnak a világbajnokságig.

Mint arról beszámoltunk, az ausztráloktól elszenvedett 12-7-es vereség miatt a hatodik helyen fejezte be a Világliga budapesti szuperdöntőjének küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló együttes hat találkozót játszott a megméretésen, s bár négyet elveszített, Bíró Attila szövetségi kapitány csalódottan, de bizakodva értékelte csapata teljesítményét a lefújás után.

"Jól kezdtünk, sőt, az első két negyedben jól is játszottunk, és védekezésben sem vétettünk olyan nagy hibákat, bár 5-5-ig így is adtunk néhány - mint ahogy mi hívjuk csapaton belül -, öngólt az ellenfélnek, amiért nem nagyon kellett megdolgozniuk. A harmadik negyedben aztán ötöst és fórokat is hibáztunk, megtört a csapat lendülete, és onnantól eluralkodott rajtunk egyfajta görcsösség, hogy tudjuk kompenzálni az eredményt.

Kép: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

Fiatal csapatunk van, akik a második félidőre elfáradtak fejben és fizikálisan egyaránt. Nem volt annyi idő a felkészülésre, hogy fizikálisan végig bírjunk hat meccset egymás után, és bírjuk olyan tempóval, mint amilyent az ausztrálok játszottak a második félidőben. A későbbiekben ezen mindenképpen javítani kell, erre lesz időnk, 3-4 hét a világbajnokságig. Ebben kell fejlődnünk és nyilvánvalóan a védekezésben is. Szerettünk volna a négybe kerülni. Nekik és nekem sincs jó kedvem, az tény, de látva a lányok akaraterejét és hozzáállását, biztos vagyok abban, hogy ez jobb lesz. Itt az a kérdés, hogy ebből milyen sokat fogunk tudni tanulni a világbajnokságig, és tudunk-e annyit javulni, hogy az elég legyen a négy közé jutáshoz. Most vár ránk néhány nap pihenő, majd folytatjuk tovább a munkát" - mondta Bíró Attila a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

Magyarország  Ausztrália 7-12 (3-2, 2-3, 0-3, 2-4)
 
Magyarország: Kasó - Szilágyi, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 3, Vályi, Gyöngyössy. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Horváth B., Csabai 2, Garda, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Ausztrália: Hedges - Gofers 2, Buckling 1, Halligan 2, Webster 2, Arancini, Armit. Csere: Bishop 2, Knox, Ridge 2, Mihailovic, Steere 1. Szövetségi kapitány: Predrag Mihailovic
 
További eredmények
A 7. helyért: Kína-Kanada 10-13

A 3. helyért: Hollandia-Oroszország 7-10

Döntő: Egyesült Államok-Olaszország 10-9

Főoldali kép: MTI (Illyés Tibor)

A rovat további hírei: Sport

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

2020. július 13. (hétfő)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az általa irányított szervezet számára a halasztásnál egyszerűbb megoldás lett volna törölni a 2020-as, tokiói olimpiát.

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

2020. július 13. (hétfő)

Nagyon elszántan készül a visszatérésre a jövő évi olimpiára már kvótát szerzett tornász, Kovács Zsófia, aki két helyszínen tréningezik az őszi versenyszezonra.

Lezárultak a nevezések

Lezárultak a nevezések

2020. július 12. (vasárnap)

Összesen ötvenkilenc együttes nevezett a labdarúgók harmadosztályú bajnokságába!

Tornával emlékeztek a focisták

Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap)

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.

Véget ért a Dunaújváros Kupa

Véget ért a Dunaújváros Kupa

2020. július 11. (szombat)

Az SZP-Asztalos gárdája nyerte a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó sorozat küzdelmeit.

Győzelemmel kezdett a DPASE

Győzelemmel kezdett a DPASE

2020. július 11. (szombat)

Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Alakul a csapat

Alakul a csapat

2020. július 11. (szombat)

Újabb öt játékosával hosszabbított szerződést a közelmúltban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.