Végre győzelem

spigott - 2019. június 6. 19:48

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott 16-14-es sikert a kanadaiak ellen a magyar női vízilabda válogatott a Világliga budapesti szuperdöntőjében.

Az amerikaiaktól és az oroszoktól elszenvedett vereségek után ma a kanadai csapat ellen ugrott medencébe a magyar női vízilabda válogatott a Világliga budapesti szuperdöntőjének utolsó csoportmeccsén, s ahhoz, hogy a mieink elkerüljenek az utolsó helyről, mindenképpen nyerniük kellett a tornát szintén két vereséggel kezdő vetélytársuk ellen.

Bíró Attila szövetségi kapitány ezúttal mind a négy dunaújvárosi játékosnak bizalmat szavazott a kerethirdetésnél, s a kezdésre nem is lehetett panasz, mert a mieink háromszor is vezetést tudtak szerezni az első negyedben, s ugyan a kanadaiak kétszer egalizálni tudtak, az első szünetre így is 3-2-es magyar előnnyel vonultak a csapatok. A második nyolc perc azonban őrült játékot hozott, összesen tizenhárom góllal. Hiába kezdett azonban ezúttal is jobban válogatottunk, az ellenfél nem akart leszakadni, többször is egyenlített, majd 8-7-nél a vezetést is magához ragadta. Innen még egyszer sikerült egalizálnia Gurisatti Gréta révén a magyar csapatnak, ám a negyed hajrájában már csak az ellenfél talált kapuba, így 10-8-as hátrányból várhattuk a folytatást.

Gurisatti Gréta három góllal vette ki részét a magyar győzelemből! (Kép: MVLSZ-archív)

Melyben gyorsan sikerült egyenlítenie Bíró Attila tanítványainak, s bár a kanadaiak 11-10-nél, majd 12-11-nél is visszavették a vezetést, Gurisatti harmadik, valamint Szilágyi első találata után végre ismét nálunk volt az előny (12-13). Vetélytársunk azonban nem zuhant ettől össze, ismét egalizált, így 13-13-as állásról vágtak neki a felek az utolsó felvonásnak. Melyet a kanadaiak kezdtek góllal, ám ezt követően nagyon összeszedte védekezését a magyar csapat, mely a folytatásban már nem engedte betalálni ellenfelét, s mivel a túloldalon Keszthelyi, Szilágyi és Horváth is betalált, így a mieink végül 16-14-es győzelmet arattak, s a harmadik helyen fejezték be a csoport küzdelmeit.

Kanada – Magyarország 14-16 (2-3, 8-5, 3-5, 1-3)

Magyarország: Kasó – Szilágyi 2, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 5, Vályi 2, Gyöngyössy 1. Csere: Parkes 1, Gurisatti 3, Horváth 1, Rybanska, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Főoldali kép: MTI-archív

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.