A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

2019. október 20. (vasárnap) 19:41 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Az NBI-es bajnokságban eddig hibátlanul, két győzelemmel szereplő Dunaferr SE együttese ezúttal komoly feladata előtt állt, hiszen ahhoz a Pénzügyőrhöz utazott, amely gárda nagyon erős kerettel rendelkezik, és arra is esélyes, hogy ott legyen a csoport élén, vagy a második helyén. Tomanóczy Tibor alakulatának ezért ez a találkozó komoly kihívást jelentett, de a fiúk minden erejükkel arra készültek az utóbbi napokban, hogy tisztességgel helyt tudjanak állni. Már az is bravúrnak számított volna, ha szettet tudtak volna nyerni komoly ellenfelük ellen, viszont úgy álltak bele a meccsbe, hogy ezt el tudják érni. A mérkőzés azonban nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna.

Kép: DO-archív

Már az elejétől fogva nagy erőfölénybe került a Pénzügyőr, mely a szett közepén nagy előnyt alakított ki. Ezt pedig könnyedén őrizte meg a végéig, így az övék lett ez a falvonás (25-14). Ez a nagy különbségű szett vereség alaposan megfogta fiainkat, akik ettől elkedvetlenedhettek, hiszen a második játék is hamar eldőlt. A vége ráadásul még nagyobb különbséggel lett a hazaiaké (25-12). Ekkor úgy tűnt, hogy a harmadik szett könnyed Pénzügyőr sikert hoz, ennek ellenére a mieink más sebességre kapcsoltak, és elléptek 6-10-re. Az előnyt ráadásul sikerült megőrizni (9-14), majd egy remek blokk után növelni (10-16). Az előny lassan elfogyott, de egy pont így is maradt belőle (20-21). A végjáték nagy izgalmak között a hosszabbításban dőlt el a hazaiak javára (32-30).

Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 3-0 (25-14, 25-12, 32-30)

Pénzügyőr SE: Szabó V., Lai Ching (liberó), Magyar, Szabó M., Kovács, Csíkász, Hartyányi (liberó), Tordai, Kiss, Flachner K., Flachner D., Rozgonyi, Reffatti Da Costa. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Ambrus, Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Tamási, Sümegi (liberó), Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

Nagy lehetőség előtt az olimpiára készülő sportolók

2020. június 02. (kedd)

Miután a globális koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a 2020-ra tervezett tokiói nyári olimpiát, a japán szervezők meghosszabbították a Tochigi Prefektus területére vonatkozó edzőtáborozási lehetőségeket. Erről a szigetországi fél a halasztás bejelentése után nem sokkal értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

Formula 1 - Július 19-én lesz a verseny a Hungaroringen

2020. június 02. (kedd)

Július 19-én versenyez a Forma-1-es világbajnokság mezőnye a Hungaroringen - derült ki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media keddi közleményéből, amely a koronavírus-járvány miatt csak júliusban elrajtoló idény első nyolc versenyhétvégéjét tartalmazza.