A Pénzügyőr már túl nagy falat volt

Szárszó Lajos - 2019. október 20. 19:41

A Dunaferr SE röplabda csapata Budapesten, a csoportelsőségre pályázó Pénzügyőr együttesének otthonában szenvedett vereséget.

Az NBI-es bajnokságban eddig hibátlanul, két győzelemmel szereplő Dunaferr SE együttese ezúttal komoly feladata előtt állt, hiszen ahhoz a Pénzügyőrhöz utazott, amely gárda nagyon erős kerettel rendelkezik, és arra is esélyes, hogy ott legyen a csoport élén, vagy a második helyén. Tomanóczy Tibor alakulatának ezért ez a találkozó komoly kihívást jelentett, de a fiúk minden erejükkel arra készültek az utóbbi napokban, hogy tisztességgel helyt tudjanak állni. Már az is bravúrnak számított volna, ha szettet tudtak volna nyerni komoly ellenfelük ellen, viszont úgy álltak bele a meccsbe, hogy ezt el tudják érni. A mérkőzés azonban nem úgy alakult, ahogyan azt szerettük volna.

Kép: DO-archív

Már az elejétől fogva nagy erőfölénybe került a Pénzügyőr, mely a szett közepén nagy előnyt alakított ki. Ezt pedig könnyedén őrizte meg a végéig, így az övék lett ez a falvonás (25-14). Ez a nagy különbségű szett vereség alaposan megfogta fiainkat, akik ettől elkedvetlenedhettek, hiszen a második játék is hamar eldőlt. A vége ráadásul még nagyobb különbséggel lett a hazaiaké (25-12). Ekkor úgy tűnt, hogy a harmadik szett könnyed Pénzügyőr sikert hoz, ennek ellenére a mieink más sebességre kapcsoltak, és elléptek 6-10-re. Az előnyt ráadásul sikerült megőrizni (9-14), majd egy remek blokk után növelni (10-16). Az előny lassan elfogyott, de egy pont így is maradt belőle (20-21). A végjáték nagy izgalmak között a hosszabbításban dőlt el a hazaiak javára (32-30).

Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 3-0 (25-14, 25-12, 32-30)

Pénzügyőr SE: Szabó V., Lai Ching (liberó), Magyar, Szabó M., Kovács, Csíkász, Hartyányi (liberó), Tordai, Kiss, Flachner K., Flachner D., Rozgonyi, Reffatti Da Costa. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván B., Quintz, Ambrus, Majoros, Hatvany, Iván G., Kecskeméti, Mészáros, Tamási, Sümegi (liberó), Gebhardt (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.