Biztos siker a selejtezőn

doszerk - 2019. december 18. 12:15

Végig vezetve aratott 12-9-es győzelmet az oroszok ellen Világliga-selejtezőn a magyar női vízilabda válogatott.

Ruzában, Oroszországban ugrott medencébe kedden este a magyar női vízilabda válogatott a Világliga selejtezőjének második fordulójában. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával felálló magyar csapat esélyt sem adott ellenfelének, az első negyed után egy, a második felvonás végén már négy góllal vezetett, s mivel a térfélcsere után is növelni tudta előnyét, így még az is belefért számára, hogy az utolsó nyolc percet elveszítse, mert így is nagyon sima, 12-9-es győzelmet aratott. Ezzel a mieink négy szerzett ponttal állnak csoportjuk második helyén, az öt ponttal álló spanyolok mögött, ám sokat nem pihenhetnek, ugyanis hétfőn már Görögországban méreti meg magát válogatottunk.

Gurisatti Gréta két góllal vette ki részét a győzelemből! (Kép: mvlsz/archív)

A mérkőzést követően Bíró Attila szövetségi kapitány értékelte a látottakat a honi szövetség honlapján.

"Tudtuk, hogy az európai csapatok mindegyike a tengerentúlon, Kanadában vagy az Egyesült Államokban készül az Európa-bajnokságra, így az oroszok junior világbajnok csapata kiegészülve két-három felnőtt válogatott játékossal várt ránk. Tekintettel arra, hogy a 19-es keretünket tekintve mi is a legfiatalabb csapattal álltunk ki, érdekes meccsre volt kilátás. Örülök, hogy végig irányítottunk, domináltunk, és értékes győzelmet arattunk. Végig magabiztosak voltunk, csak a végén tudta kozmetikázni az ellenfél az eredményt. A célt teljesítettük, hasznos túra volt, egy szavam sem lehet, építőjellegű két napot zártunk le ezzel, igazi csapatépítésről beszélhetünk. Nyilvánvalóan mindkét csapat máshogy áll majd fel az Európa-bajnokságon, de a lényeg, sok pozitívumot láttam, jól teljesítettek a játékosok" – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány.

Oroszország-Magyarország 9-12 (1-2, 1-4, 2-4, 5-2)
A magyar válogatott gólszerzői: Szilágyi 3, Gurisatti 2, Garda 2, Szücs, Antal, Vályi V., Leimeter, Rybanska.

Női válogatott - az oroszok elleni keret
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC),  Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
A magyar válogatott további decemberi-januári programja
2019. december 23.: Görögország-Magyarország - világliga európai-selejtező
2020. január 4-6.: Nemzetközi torna, Dunaújváros - ellenfelek: Görögország, Franciaország, Kína

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.