Nem bírtunk a görögökkel

spigott - 2021. március 27. 7:38

Háromgólos vereséget szenvedett a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a görögöktől a két gárda fővárosi világliga-selejtezőjén.

A hollandok és az Universiade-csapat elleni győzelmek után a görög nemzeti együttes várt a magyar női vízilabda válogatottra a világliga budapesti selejtezőjének harmadik játéknapján. Mivel a csoport korábbi találkozóján a hollandok 12-11-re legyőzték a spanyolokat, már a mieink meccse előtt eldőlt, hogy válogatottunk az élen zárja a csoportküzdelmeket, ám Szilágyiék természetesen így is a siker reményében vágtak neki az összecsapásnak.

Melyet nem is kezdett rosszul a három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat, ám hiába sikerült megnyerni 2-1-re a nyitó felvonást, a folytatásban már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A görögök ugyanis a második etapban állva hagyták a mieinket, sorozatban négy gólt szerezve fordítottak, s hiába kezdte el gyártani a találatokat a Bíró-csapat is, a nagyszünethez érve 7-5-re az ellenfél vezetett.

Képek forrása: MVLSZ/Kovács Anikó

A térfélcsere után valamelyest rendezte védelmét válogatottunk, mely a harmadik negyedben megfelezte a kapott gólok számát, ám támadásban csak nem akartak jönni jó megoldások, így a görögök tovább növelték előnyüket, s a záró negyed előtt végleg eldőlt a pontok sorsa (6-10). Az utolsó nyolc percet így hiába húzta be egy találattal együttesünk, a meccset végül 12-9-re a görögök nyerték.

A nap krónikájához hozzátartozott még, hogy a Mihók Attila irányította Universiade-csapat kélt negyeden keresztül tudta megszorítani az orosz válogatottat, ám a vendégek a fordulást követően nem adtak esélyt a mieinknek, s végül 17-7-es sikerrel zárták az összecsapást.

Eredmények, gólszerzőink

Magyar Universiade-válogatott - Oroszország 7-17 (3-4, 1-4, 1-4, 2-5)
Gólszerzőink: Muzsnay 3, Hertzka 1 Horváth B. 1, Farkas T. 1, Faragó K. 1.

Magyarország - Görögország 9-12 (2-1, 3-6, 1-3, 3-2)
Gólszerzőik: Szilágyi 1, Gurisatti 1, Parkes 1, Illés 1, Máté 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Garda 1.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.