Négy között a válogatott

spigott - 2021. június 17. 15:06

A spanyolok elleni 10-8-es sikerrel jutott be a Világliga Szuperdöntőjének legjobb négy csapata közé a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Nem sokat pihenhettek a tegnap zárult csoportkört követően a magyar női vízilabda válogatott tagjai, akik ma délután kettő órától már a negyeddöntőben ugrottak medencébe a Világliga athéni Szuperdöntőjében. A négy dunaújvárosi játékossal felálló Bíró-csapat ellenfele az B-csoport második helyezettje, Spanyolország volt, s az erejüket ismerve egy nagyon kemény meccs várt nemzeti együttesünkre.

Mely nem kezdett jól, hiszen három perc alatt két gólt szerezve lépett meg ellenfelétől, ám a folytatás nem alakult ilyen jól, mert miközben a mieink három fórt is kihagytak, a spanyolok előbb kettő, majd egygólos hátrányból is egyenlíteni tudtak (3-3). A második felvonást ismét jobban kezdte együttesünk a spanyoloknál, s ugyan az ellenfél 4-4-nél még egalizált, Leimeter és Gyöngyössy góljaira már nem volt válasza az ibériai alakulatnak, így a nagyszünetre 6-4-es fórral vonulhattak a mieink.

Képek forrása: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A fordulást követően Szilágyi növelte tovább a magyar gólok számát, de továbbra sem nyugodhattunk meg, mert az ellenfél pillanatok alatt szerzett két találattal visszajött a meccsbe (7-6). Keszthelyi bombája ellen azonban nem volt ellenszere a spanyoloknak, s mikor a negyedik etap elején előbb Gurisatti, majd Garda is betalált, már néggyel vezettek a mieink (10-6). A spanyolok tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel a harcot, két perccel a lefújás előtt megfelezték a két gárda közti különbséget, de ennél tovább már nem jutottak, így a magyar válogatott végül 10-8-as sikert aratva jutott be a Világliga legjobb négy csapata közé.

A dunaújvárosi játékosok ezúttal is kitettek magukért, Magyari Alda parádés védésekkel, Garda Krisztina kettő, míg Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya egy-egy góllal vette ki a részét a mieink remek győzelméből.

Magyarország – Spanyolország 10-8 (3-3, 3-1, 2-2, 2-2)

A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 3, Leimeter 3, Garda 2, Gurisatti 1, Gyöngyössy 1, Szilágyi 1.

A rovat további hírei: Sport

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.

Megyei ellenfél a kupában

Megyei ellenfél a kupában

2022. aug. 11.

Idegenben, a Pécsvárad otthonában juthat be a Magyar Kupa harmadik fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

2022. aug. 11.

A közelmúltban a serdülők országos bajnokságán és az EYOF-on is kiváló érmek és eredmények sokaságával örvendeztette meg a helyi sportkedvelőket az úszó Kovács-Seres Hunor. A DKSE kiválóságának eredményeiről, és a jövőt illető elképzelésekről Szabó Gergővel, Hunor edzőjével beszélgettünk. Hangkép.

Volt minek örülni a kenumaratonon

Volt minek örülni a kenumaratonon

2022. aug. 11.

Parádésan szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői a közel kétszáz indulót felvonultató 25. Szarvasi Kenumaratonon.

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.