Négy között a válogatott

spigott - 2021. június 17. 15:06

A spanyolok elleni 10-8-es sikerrel jutott be a Világliga Szuperdöntőjének legjobb négy csapata közé a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Nem sokat pihenhettek a tegnap zárult csoportkört követően a magyar női vízilabda válogatott tagjai, akik ma délután kettő órától már a negyeddöntőben ugrottak medencébe a Világliga athéni Szuperdöntőjében. A négy dunaújvárosi játékossal felálló Bíró-csapat ellenfele az B-csoport második helyezettje, Spanyolország volt, s az erejüket ismerve egy nagyon kemény meccs várt nemzeti együttesünkre.

Mely nem kezdett jól, hiszen három perc alatt két gólt szerezve lépett meg ellenfelétől, ám a folytatás nem alakult ilyen jól, mert miközben a mieink három fórt is kihagytak, a spanyolok előbb kettő, majd egygólos hátrányból is egyenlíteni tudtak (3-3). A második felvonást ismét jobban kezdte együttesünk a spanyoloknál, s ugyan az ellenfél 4-4-nél még egalizált, Leimeter és Gyöngyössy góljaira már nem volt válasza az ibériai alakulatnak, így a nagyszünetre 6-4-es fórral vonulhattak a mieink.

Képek forrása: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A fordulást követően Szilágyi növelte tovább a magyar gólok számát, de továbbra sem nyugodhattunk meg, mert az ellenfél pillanatok alatt szerzett két találattal visszajött a meccsbe (7-6). Keszthelyi bombája ellen azonban nem volt ellenszere a spanyoloknak, s mikor a negyedik etap elején előbb Gurisatti, majd Garda is betalált, már néggyel vezettek a mieink (10-6). A spanyolok tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel a harcot, két perccel a lefújás előtt megfelezték a két gárda közti különbséget, de ennél tovább már nem jutottak, így a magyar válogatott végül 10-8-as sikert aratva jutott be a Világliga legjobb négy csapata közé.

A dunaújvárosi játékosok ezúttal is kitettek magukért, Magyari Alda parádés védésekkel, Garda Krisztina kettő, míg Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya egy-egy góllal vette ki a részét a mieink remek győzelméből.

Magyarország – Spanyolország 10-8 (3-3, 3-1, 2-2, 2-2)

A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 3, Leimeter 3, Garda 2, Gurisatti 1, Gyöngyössy 1, Szilágyi 1.

A rovat további hírei: Sport

Meglepő vereség Kínától

Meglepő vereség Kínától

2021. aug. 01.

Két negyeden keresztül gyengén játszott, s bár nagyot hajrázott, kétgólos vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Kezdődik a bajnokság!

Kezdődik a bajnokság!

2021. aug. 01.

Győzelemmel indítaná a 2021/2022-es szezont a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Szekszárd elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot ma este fél hattól.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2021. júl. 31.

Jelentős létszámmal vett részt tatai edzőtáborában a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 31.

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Kézilabda: kezdésnek remek

Kézilabda: kezdésnek remek

2021. júl. 31.

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.