Négy között a válogatott

spigott - 2021. június 17. 15:06

A spanyolok elleni 10-8-es sikerrel jutott be a Világliga Szuperdöntőjének legjobb négy csapata közé a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Nem sokat pihenhettek a tegnap zárult csoportkört követően a magyar női vízilabda válogatott tagjai, akik ma délután kettő órától már a negyeddöntőben ugrottak medencébe a Világliga athéni Szuperdöntőjében. A négy dunaújvárosi játékossal felálló Bíró-csapat ellenfele az B-csoport második helyezettje, Spanyolország volt, s az erejüket ismerve egy nagyon kemény meccs várt nemzeti együttesünkre.

Mely nem kezdett jól, hiszen három perc alatt két gólt szerezve lépett meg ellenfelétől, ám a folytatás nem alakult ilyen jól, mert miközben a mieink három fórt is kihagytak, a spanyolok előbb kettő, majd egygólos hátrányból is egyenlíteni tudtak (3-3). A második felvonást ismét jobban kezdte együttesünk a spanyoloknál, s ugyan az ellenfél 4-4-nél még egalizált, Leimeter és Gyöngyössy góljaira már nem volt válasza az ibériai alakulatnak, így a nagyszünetre 6-4-es fórral vonulhattak a mieink.

Képek forrása: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A fordulást követően Szilágyi növelte tovább a magyar gólok számát, de továbbra sem nyugodhattunk meg, mert az ellenfél pillanatok alatt szerzett két találattal visszajött a meccsbe (7-6). Keszthelyi bombája ellen azonban nem volt ellenszere a spanyoloknak, s mikor a negyedik etap elején előbb Gurisatti, majd Garda is betalált, már néggyel vezettek a mieink (10-6). A spanyolok tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel a harcot, két perccel a lefújás előtt megfelezték a két gárda közti különbséget, de ennél tovább már nem jutottak, így a magyar válogatott végül 10-8-as sikert aratva jutott be a Világliga legjobb négy csapata közé.

A dunaújvárosi játékosok ezúttal is kitettek magukért, Magyari Alda parádés védésekkel, Garda Krisztina kettő, míg Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya egy-egy góllal vette ki a részét a mieink remek győzelméből.

Magyarország – Spanyolország 10-8 (3-3, 3-1, 2-2, 2-2)

A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 3, Leimeter 3, Garda 2, Gurisatti 1, Gyöngyössy 1, Szilágyi 1.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.