Szoros vereség az oroszoktól

spigott - 2021. június 15. 17:11

Minimális, egygólos vereséget szenvedett az orosz csapattól a magyar női vízilabda válogatott a Világliga Szuperdöntőjének második játéknapján.

A japánok elleni fölényes sikert követően ma már egy lényegesen nehezebb feladat várt a magyar női vízilabda válogatottra a Világliga athéni szuperdöntőjének második csoportmérkőzésén. A négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar csapat ugyanis az orosz válogatott ellen ugrott medencébe, természetesen győzelmi reményekkel, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy a remélt pontokért nagyon meg kell majd dolgoznia a mieinknek.

Ahogy az várható volt, az összecsapás óriási küzdelmet hozott, melyben hol a mieink, hol az oroszok álltak jobban egy-két találattal, de ennél jobban egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól. Az első negyed után 2-2-t, a második végén viszont már 8-6-os magyar vezetést mutatott az eredményjelző, a fordulást követően viszont támadásban és védekezésben is feljavultak az oroszok, így az utolsó nyolc percnek 11-11-es állásról vágtak neki a csapatok. A záró felvonásban sajnos hamar meglépett kettő góllal ellenfelünk, s ugyan a mieink küzdöttek az egyenlítésért, csak csökkenteni tudták hátrányukat, egyenlíteni már nem, így végül 14-13-as vereséget szenvedtek.

Képek forrása: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A dunaújvárosi játékosok közül Szilágyi Dorottya kettő, míg Gurisatti Gréta egy találattal zárta a mérkőzést, mely után nem marad sok pihenője a mieinknek, ugyanis szerdán délután háromtól az oroszokat kettő, míg a japánokat hat góllal legyőző kanadai csapat vár Bíró Attila tanítványaira.

Magyarország – Oroszország 13-14 (2-2, 6-4, 3-5, 2-3)

A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 4, Leimeter 4, Szilágyi 2, Gurisatti 1, Parkes 1, Gyöngyössy 1.

A rovat további hírei: Sport

Meglepő vereség Kínától

Meglepő vereség Kínától

2021. aug. 01.

Két negyeden keresztül gyengén játszott, s bár nagyot hajrázott, kétgólos vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Kezdődik a bajnokság!

Kezdődik a bajnokság!

2021. aug. 01.

Győzelemmel indítaná a 2021/2022-es szezont a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Szekszárd elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot ma este fél hattól.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2021. júl. 31.

Jelentős létszámmal vett részt tatai edzőtáborában a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 31.

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Kézilabda: kezdésnek remek

Kézilabda: kezdésnek remek

2021. júl. 31.

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.