Újabb egygólos vereség

spigott - 2021. június 16. 15:16

Hiába állt fel többször is kétgólos hátrányból, Kanadától is kikapott a magyar női vízilabda válogatott a Világliga Szuperdöntőjében.

A japánok elleni győzelem és az oroszok elleni szoros vereség után ma már az eddig hibátlan Kanada ellen ugrott medencébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga athéni Szuperdöntőjében, s ahhoz, hogy legyen esélye a csoportgyőzelemre, legalább két góllal le kellett volna győznie ellenfelét.

A kezdés azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, mert az észak-amerikai gárda az első nyolc percben négy alkalommal is mattolta Bíró Attila tanítványait, akik mindössze kétszer tudták bevenni ellenfelük kapuját (2-4). A második felvonásra összekapta támadójátékát együttesünk, így hiába kapott három gólt is, cserébe ötöt lőtt, így a félidei szünetre már 7-7-es állással vonultak a felek.

Képek: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A térfélcsere után sajnos újra a kanadai válogatott percei következtek: ellenfelünk támadásban és védekezésben is jobban teljesített a mieinknél, így ezt az etapot 3-1-re megnyerve lépett közelebb a győzelemhez (8-10). Az utolsó negyed elején két gyors góllal sikerült egalizálnia válogatottunknak, ám ennél tovább nem jutott a Bíró-csapat, mert a kanadaiak ismét megléptek kettővel, s előnyükből egy gólt megőrizve arattak végül 13-12-es győzelmet. A dunaújvárosi játékosok közül Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya is egy-egy találatot szerzett az összecsapáson.

A mieink így a harmadik helyen fejezik be a csoportkör küzdelmeit, s a negyeddöntőben az Egyesült Államok, vagy Spanyolország ellen ugranak majd medencébe holnap délután

Magyarország – Kanada 12-13 (2-4, 5-3, 1-3, 4-3)

A magyar válogatott gólszerzői: Vályi 2, Parkes 2, Illés 2, Rybanska 2, Gurisatti 1, Keszthelyi 1, Leimeter 1, Szilágyi 1.

A rovat további hírei: Sport

Meglepő vereség Kínától

Meglepő vereség Kínától

2021. aug. 01.

Két negyeden keresztül gyengén játszott, s bár nagyot hajrázott, kétgólos vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Kezdődik a bajnokság!

Kezdődik a bajnokság!

2021. aug. 01.

Győzelemmel indítaná a 2021/2022-es szezont a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Szekszárd elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot ma este fél hattól.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2021. júl. 31.

Jelentős létszámmal vett részt tatai edzőtáborában a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 31.

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Kézilabda: kezdésnek remek

Kézilabda: kezdésnek remek

2021. júl. 31.

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.