Újabb egygólos vereség

spigott - 2021. június 16. 15:16

Hiába állt fel többször is kétgólos hátrányból, Kanadától is kikapott a magyar női vízilabda válogatott a Világliga Szuperdöntőjében.

A japánok elleni győzelem és az oroszok elleni szoros vereség után ma már az eddig hibátlan Kanada ellen ugrott medencébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga athéni Szuperdöntőjében, s ahhoz, hogy legyen esélye a csoportgyőzelemre, legalább két góllal le kellett volna győznie ellenfelét.

A kezdés azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték, mert az észak-amerikai gárda az első nyolc percben négy alkalommal is mattolta Bíró Attila tanítványait, akik mindössze kétszer tudták bevenni ellenfelük kapuját (2-4). A második felvonásra összekapta támadójátékát együttesünk, így hiába kapott három gólt is, cserébe ötöt lőtt, így a félidei szünetre már 7-7-es állással vonultak a felek.

Képek: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A térfélcsere után sajnos újra a kanadai válogatott percei következtek: ellenfelünk támadásban és védekezésben is jobban teljesített a mieinknél, így ezt az etapot 3-1-re megnyerve lépett közelebb a győzelemhez (8-10). Az utolsó negyed elején két gyors góllal sikerült egalizálnia válogatottunknak, ám ennél tovább nem jutott a Bíró-csapat, mert a kanadaiak ismét megléptek kettővel, s előnyükből egy gólt megőrizve arattak végül 13-12-es győzelmet. A dunaújvárosi játékosok közül Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya is egy-egy találatot szerzett az összecsapáson.

A mieink így a harmadik helyen fejezik be a csoportkör küzdelmeit, s a negyeddöntőben az Egyesült Államok, vagy Spanyolország ellen ugranak majd medencébe holnap délután

Magyarország – Kanada 12-13 (2-4, 5-3, 1-3, 4-3)

A magyar válogatott gólszerzői: Vályi 2, Parkes 2, Illés 2, Rybanska 2, Gurisatti 1, Keszthelyi 1, Leimeter 1, Szilágyi 1.

A rovat további hírei: Sport

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.

Megyei ellenfél a kupában

Megyei ellenfél a kupában

2022. aug. 11.

Idegenben, a Pécsvárad otthonában juthat be a Magyar Kupa harmadik fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

2022. aug. 11.

A közelmúltban a serdülők országos bajnokságán és az EYOF-on is kiváló érmek és eredmények sokaságával örvendeztette meg a helyi sportkedvelőket az úszó Kovács-Seres Hunor. A DKSE kiválóságának eredményeiről, és a jövőt illető elképzelésekről Szabó Gergővel, Hunor edzőjével beszélgettünk. Hangkép.

Volt minek örülni a kenumaratonon

Volt minek örülni a kenumaratonon

2022. aug. 11.

Parádésan szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői a közel kétszáz indulót felvonultató 25. Szarvasi Kenumaratonon.

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.