Világliga-döntős a válogatott

spigott - 2021. június 18. 20:26

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

A spanyolok elleni 10-8-as negyeddöntős siker után ma már a fináléba jutásért ugrott medencébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a világliga athéni Szuperdöntőjében. Az elődöntőben az a kanadai gárda várt a mieinkre, mely a csoportküzdelmek alatt egy góllal legyőzte Bíró Attila együttesét, így volt miért visszavágnia a mieinknek, akik nem is kezdtek rosszul, s az első negyedet 4-3-ra megnyerve igyekeztek tudatosítani ellenfelükkel, hogy egyértelműen a döntőbe jutás a céljuk. A második negyed is kiegyenlített, nagy csatát hozott, melyben ismét egy góllal volt jobb válogatottunk, így a félidei szünethez érve 7-5-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

Képek: MVLSZ-archív

A térfélcsere után támadásban sikerült még előrébb lépnie Gurisatti Grétáéknak, akik akcióból, emberelőnyből és ötméteresből is bevették a kanadai kapu, így hiába szerzett négy gólt is az ellenfél a harmadik nyolc percben, a mieink összesen hatszor tették meg ugyanezt, így a záró felvonás előtt már eldőlni látszott a mérkőzés (13-9). Az utolsó etapban a mieink igyekeztek nagyon taktikusan, a védekezésre odafigyelve játszani, s mivel Magyari védései mellett a blokkokkal sem volt probléma, válogatottunk annak ellenére is őrizte fórját, hogy nem tudott kapuba találni. Bő négy perccel a meccs vége előtt a hibázni szinte képtelen Keszthelyi gyakorlatilag is eldöntötte a találkozót, melyet végül 14-10-re nyertek a mieink, így magabiztosan jutottak be a világliga szombati fináléjába, ahol az oroszokat 17-8-ra kiütő Egyesült Államok vár a csapatra.

Magyarország – Kanada 14-10 (4-3, 3-2, 6-4, 1-1)

A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 4, Gurisatti 2, Illés 2, Szilágyi 2, Rybanska 2, Gyöngyössy 1, Leimeter 1.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.