Világliga-döntős a válogatott

spigott - 2021. június 18. 20:26

A kanadaiak elleni magabiztos, négygólos győzelemmel jutott be a Világliga döntőjébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

A spanyolok elleni 10-8-as negyeddöntős siker után ma már a fináléba jutásért ugrott medencébe a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a világliga athéni Szuperdöntőjében. Az elődöntőben az a kanadai gárda várt a mieinkre, mely a csoportküzdelmek alatt egy góllal legyőzte Bíró Attila együttesét, így volt miért visszavágnia a mieinknek, akik nem is kezdtek rosszul, s az első negyedet 4-3-ra megnyerve igyekeztek tudatosítani ellenfelükkel, hogy egyértelműen a döntőbe jutás a céljuk. A második negyed is kiegyenlített, nagy csatát hozott, melyben ismét egy góllal volt jobb válogatottunk, így a félidei szünethez érve 7-5-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

Képek: MVLSZ-archív

A térfélcsere után támadásban sikerült még előrébb lépnie Gurisatti Grétáéknak, akik akcióból, emberelőnyből és ötméteresből is bevették a kanadai kapu, így hiába szerzett négy gólt is az ellenfél a harmadik nyolc percben, a mieink összesen hatszor tették meg ugyanezt, így a záró felvonás előtt már eldőlni látszott a mérkőzés (13-9). Az utolsó etapban a mieink igyekeztek nagyon taktikusan, a védekezésre odafigyelve játszani, s mivel Magyari védései mellett a blokkokkal sem volt probléma, válogatottunk annak ellenére is őrizte fórját, hogy nem tudott kapuba találni. Bő négy perccel a meccs vége előtt a hibázni szinte képtelen Keszthelyi gyakorlatilag is eldöntötte a találkozót, melyet végül 14-10-re nyertek a mieink, így magabiztosan jutottak be a világliga szombati fináléjába, ahol az oroszokat 17-8-ra kiütő Egyesült Államok vár a csapatra.

Magyarország – Kanada 14-10 (4-3, 3-2, 6-4, 1-1)

A magyar válogatott gólszerzői: Keszthelyi 4, Gurisatti 2, Illés 2, Szilágyi 2, Rybanska 2, Gyöngyössy 1, Leimeter 1.

A rovat további hírei: Sport

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.

Megyei ellenfél a kupában

Megyei ellenfél a kupában

2022. aug. 11.

Idegenben, a Pécsvárad otthonában juthat be a Magyar Kupa harmadik fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

2022. aug. 11.

A közelmúltban a serdülők országos bajnokságán és az EYOF-on is kiváló érmek és eredmények sokaságával örvendeztette meg a helyi sportkedvelőket az úszó Kovács-Seres Hunor. A DKSE kiválóságának eredményeiről, és a jövőt illető elképzelésekről Szabó Gergővel, Hunor edzőjével beszélgettünk. Hangkép.

Volt minek örülni a kenumaratonon

Volt minek örülni a kenumaratonon

2022. aug. 11.

Parádésan szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői a közel kétszáz indulót felvonultató 25. Szarvasi Kenumaratonon.

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.