Világliga: ezüstérmes a válogatott

spigott - 2021. június 19. 20:30

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

A kanadaiak elleni elődöntős sikert követően ma már a Világliga fináléjában ugrott medencébe a magyar női vízilabda válogatott, mely a világ jelenlegi legjobbjával, az Egyesült Államok gárdájával nézett farkasszemet a sorozat utolsó mérkőzésén.

Bíró Attila együttese számára nem is alakult túl jól a találkozó első negyede, melyben az ellenfél pillanatok alatt háromgólos előnyre tett szert, s ugyan Gurisatti és Keszthelyi révén feljöttek egyre a mieink, a szünetre így is 4-2-es amerikai fórral vonultak a felek. A második nyolc percben Gurisatti csökkentette újra minimálisra a két gárda közti különbséget, ám a favorit Fattal és Steffens találataival húzott el ismét hárommal, így a félidei pihenőhöz érve már 6-3-ra vezetettek a legutóbbi két olimpiát, valamint három világbajnokságot is megnyerő amerikaiak.

Képek: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A térfélcsere után tartotta két-háromgólos hátrányát ellenfelünk, sőt, a harmadik negyed derekán már 9-5-re is vezetett a vetélytárs, mikor a mieink nagy hajrába kezdtek, s jó védekezésüknek, valamint Leimeter duplájának köszönhetően megfelezték hátrányukat (9-7). A negyedik etapot ráadásul Keszthelyi kezdte újabb góllal, ám ezzel végleg ellőtte puskaporát válogatottunk, mert az amerikaiak öt perc alatt öt találatot szerezve döntötték el végül a meccset, s 14-8-as sikert aratva hódították el a Világliga első helyét.

A dunaújvárosi játékosok közül Magyari Alda, amit lehetett, azt védte a meccsen, nem rajta múlt az ellenfél győzelme, Gurrisatti Gréta két gólig jutott, míg Garda Krisztina és szilágyi Dorottya ezúttal nem talált be az ellenfél kapujába.

Egyesült Államok – Magyarország 14-8 (4-2, 2-1, 3-4, 5-1)

A magyar válogatott gólszerzői: Gurisatti 2, Keszthelyi 2, Leimeter 2, Antal 1, Rybanska 1.

A rovat további hírei: Sport

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

Döntős helyek az Európa-bajnokságon

2022. aug. 11.

Kovács Zsófia két szerenkénti döntőben, míg a három dunaújvárosi versenyzővel felálló magyar válogatott a csapatfináléban lesz érdekelt a tornászok müncheni Európa-bajnokságán.

Megyei ellenfél a kupában

Megyei ellenfél a kupában

2022. aug. 11.

Idegenben, a Pécsvárad otthonában juthat be a Magyar Kupa harmadik fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

DSTV: sikerek itthon és külföldön is

2022. aug. 11.

A közelmúltban a serdülők országos bajnokságán és az EYOF-on is kiváló érmek és eredmények sokaságával örvendeztette meg a helyi sportkedvelőket az úszó Kovács-Seres Hunor. A DKSE kiválóságának eredményeiről, és a jövőt illető elképzelésekről Szabó Gergővel, Hunor edzőjével beszélgettünk. Hangkép.

Volt minek örülni a kenumaratonon

Volt minek örülni a kenumaratonon

2022. aug. 11.

Parádésan szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői a közel kétszáz indulót felvonultató 25. Szarvasi Kenumaratonon.

Kovácsék vegyes pódiumedzése

Kovácsék vegyes pódiumedzése

2022. aug. 10.

Túl van a pódiumedzésen a tornászok női felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott.

DSTV: tesztnapot tartottak

DSTV: tesztnapot tartottak

2022. aug. 10.

A SUP, avagy Stand up Paddle egy hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág. Az eszköz megismertetése, és ezáltal a mozgásforma népszerűsítése céljából ingyenes SUP tesztnapot hirdettek a helyi Decathlon áruház munkatársai az érdeklődőknek. Hangkép.

Nyolc fényes érem Szegedről

Nyolc fényes érem Szegedről

2022. aug. 10.

Remekül szerepeltek a DKSE ifjú kajak-kenusai a Szegeden megrendezett Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon.