Világliga: ezüstérmes a válogatott

spigott - 2021. június 19. 20:30

Nagyot küzdött, de csak időszakosan tudta megszorítani a világ legjobbját a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a Világliga fináléjában.

A kanadaiak elleni elődöntős sikert követően ma már a Világliga fináléjában ugrott medencébe a magyar női vízilabda válogatott, mely a világ jelenlegi legjobbjával, az Egyesült Államok gárdájával nézett farkasszemet a sorozat utolsó mérkőzésén.

Bíró Attila együttese számára nem is alakult túl jól a találkozó első negyede, melyben az ellenfél pillanatok alatt háromgólos előnyre tett szert, s ugyan Gurisatti és Keszthelyi révén feljöttek egyre a mieink, a szünetre így is 4-2-es amerikai fórral vonultak a felek. A második nyolc percben Gurisatti csökkentette újra minimálisra a két gárda közti különbséget, ám a favorit Fattal és Steffens találataival húzott el ismét hárommal, így a félidei pihenőhöz érve már 6-3-ra vezetettek a legutóbbi két olimpiát, valamint három világbajnokságot is megnyerő amerikaiak.

Képek: MVLSZ-archív (Kovács Anikó felvételei)

A térfélcsere után tartotta két-háromgólos hátrányát ellenfelünk, sőt, a harmadik negyed derekán már 9-5-re is vezetett a vetélytárs, mikor a mieink nagy hajrába kezdtek, s jó védekezésüknek, valamint Leimeter duplájának köszönhetően megfelezték hátrányukat (9-7). A negyedik etapot ráadásul Keszthelyi kezdte újabb góllal, ám ezzel végleg ellőtte puskaporát válogatottunk, mert az amerikaiak öt perc alatt öt találatot szerezve döntötték el végül a meccset, s 14-8-as sikert aratva hódították el a Világliga első helyét.

A dunaújvárosi játékosok közül Magyari Alda, amit lehetett, azt védte a meccsen, nem rajta múlt az ellenfél győzelme, Gurrisatti Gréta két gólig jutott, míg Garda Krisztina és szilágyi Dorottya ezúttal nem talált be az ellenfél kapujába.

Egyesült Államok – Magyarország 14-8 (4-2, 2-1, 3-4, 5-1)

A magyar válogatott gólszerzői: Gurisatti 2, Keszthelyi 2, Leimeter 2, Antal 1, Rybanska 1.

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor bajnoki címe

2021. júl. 29.

Mindössze két nappal azután, hogy hazatért Párizsból, már serdülő bajnoki címnek örülhetett a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

Kovács Zsófia felkészült az olimpiai döntőre

2021. júl. 29.

A kétszeres Európa-bajnok tornász, Kovács Zsófia ma lép a szerekhez a tokiói olimpia egyéni összetett döntőjében, és több jól sikerült edzést tudhat a háta mögött a vasárnapi selejtező óta. A DKSE sportolója a 11. helyen került be az ötkarikás játékok 24 fős egyéni összetett döntőjébe, 54.732 ponttal. Drukkolunk, Zsófi!

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

Vízilabda: nem a szűk vereségért jöttek

2021. júl. 28.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb győzelmét aratta a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az Egyesült Államok ellen, a tokiói olimpián.

DSTV: a város is szurkol!

DSTV: a város is szurkol!

2021. júl. 28.

Elkezdődtek a 2020. évi nyári olimpiai játékok Tokióban. A négy dunaújvárosi játékossal felálló női vízilabda válogatott mellett a tornász Kovács Zsófiáért is szoríthatunk, de Klujber Katrin kézilabdázó és több helyi sportoló is öregbíti településünk hírnevét. Stábunk a városlakókat kérdezte arról, hogy követik-e a sporteseményt, és ha igen, milyen eredményekre számítanak. (Hangkép)

Óriási bravúr a címvédő ellen!

Óriási bravúr a címvédő ellen!

2021. júl. 28.

Hatalmas csatában, az utolsó negyedben kétgólos hátrányból fordítva aratott 10-9-es győzelmet a címvédő Egyesült Államok ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

Már a verseny előtt az aranyérem volt a cél

2021. júl. 27.

Jó felkészülés után, taktikus, érett versenyzéssel szerzett Európa-bajnoki címet Párizsban Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges úszója.

Fájdalmas vereség Brazíliától

Fájdalmas vereség Brazíliától

2021. júl. 27.

Szünetre hat gólos hátrányba került a magyar női válogatott második olimpiai csoportmérkőzésén Brazília ellen, és nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, így nehéz helyzetbe került a negyeddöntőbe jutást illetően.