Két dunaújvárosi a Világligára készülő keretben

doszerk - 2022. október 25. 17:00

Bíró Attila 20-as kerettel kezdte meg felkészülését a Női Világliga tenerifei Szuperdöntőjére, amelyen magasra tette a lécet, hiszen a finálé a célja a válogatottnak.

Főoldali és belső kép forrása: MVLSZ-archív

Egy hónappal ezelőtt jelentett be a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) azt, amit a nyáron a zuhanyhíradóban már hallani lehetett: november 2-6. között Tenerifén megrendezik a Női Világiga Szuperdöntőjét.  A nyolcas tornán a magyar válogatott is részt vesz - ellenfelei a csoportban sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland lesznek; a másik csoportban az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada válogatottja csatázik a két elődöntős helyért.

A húszfős keret (amelyben ott van újra az Eb-t pihenés okán kihagyó extraklasszis Keszthelyi Rita is) délelőttönként a BVSC Szőnyi úti uszodájában, a Laky-uszodában, délutánonként pedig a margitszigeti Hajós-uszodában készül; a programban edzőmeccsek is szerepelnek az FTC-vel és az Universiade-válogatott keretével.
 
Miként Bíró Attila fogalmazott: "Rövid, de a megszokott módon kompakt felkészülésünk lesz a napi két edzéssel, a szárazföldi és a mentális felkészüléssel. A keretet fiatalok, köztük olyanok is, akik még nem voltak közöttünk - gondolok itt Torma Lucára, Hajdú Katára és Baksa Vandára - és a rutinos, jól ismert játékosok elegye alkotja. A fiatalokat szeretném közelebbről megismerni, nekik elsősorban a jövő válogatottjában lehet majd szerepük, ugyanakkor sohasem zárok ki semmit, ha valaki bizonyít, bármikor megkaphatja az esélyt. Avagy a hétvégi 15-ös utazó csapat kijelöléséig bármi megtörténhet."
 
Tekintettel arra, hogy a sorozat előző kiírásában döntőt vívott Athénban a válogatott, a mester ezúttal sem szeretné alább adni: "Azt mondtam a lányoknak, hogy kis kavicsokért nem indítjuk be a betonkeverőt. Keszthelyi Rita visszatérésével nyilvánvalóan sokat erősödtünk az Eb-csapathoz képest, a tervünk egyértelmű: jelezni ismét az ellenfeleinknek, hogy komolyan kell velünk számolni. Olyan játékot várok a csapattól, amellyel bizonyítjuk, hogy a jövő évi világbajnokságon az olimpiai kvalifikációt jó eséllyel megszerző együttes vagyunk. Jó évzáróban bízunk."

A magyar női vízilabda válogatott kerete

Kapusok: Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Győr)

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dömsödi Dalma (FTC), Farkas Tamara (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi Rita (CN Mataro, spanyol), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Szegedi Panni (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz)

(MVLSZ)

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.