Végül biztos siker a nyitómeccsen

spigott - 2022. november 2. 12:29

Fordulatos csatában, az utolsó negyedben nyújtott remek játékával aratott 9-7-es győzelmet a két DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott az ausztrálok ellen a Világliga szuperdöntőjének első csoportmérkőzésén.

Az ausztrálok elleni összecsapással kezdte meg a Világliga szuperdöntőjének csoportküzdelmeit a két DFVE-játékossal, Garda Krisztinával és Mahieu Geraldinnel felálló magyar női vízilabda válogatott ma délelőtt. A tenerifei megméretés nyitómeccsét remekül kezdték a mieink, nagyon korán kétgólos előnyt szereztek úgy, hogy közben a védekezés is jól működött. A folytatás már lényegesen nehezebben alakult, mert támadásban jelentősen visszaestek vízilabdázóink, s bár a hátsó alakzat továbbra is jól működött, az első nyolc percben így is szépíteni tudtak az ausztrálok.

A második etapból négy perc telt el, mikor Keszthelyi révén végre kihasznált egy emberelőnyt együttesünk, s bár hamar jött a válasz, Vályi megúszásból szerzett találata után újra kétgólos magyar fórt mutatott az eredményjelző (2-4). Sajnos nem sokáig, mert újabb fórokat hagyott parlagon válogatottunk, s ezt megint góllal büntette ellenfelünk, így ahelyett, hogy megléptünk volna, teljesen nyílt maradt a csata (3-4).

A térfélcsere után azonban nagyon beragadt Bíró Attila együttese, s ezt könyörtelenül ki is használta az ausztrál csapat, mely gyorsan egalizált, majd a 22. percben szerzett találattal a meccsen először a vezetést is átvette (5-4). Szerencsére gyorsan tudott váltani együttesünk is, mely Máté bravúros lövésével hamar egyenlített, így bőven maradt még izgalom a záró negyedre (5-5).

Képek forrása: MVLSZ-archív

Melynek elején Parkes lőtt remek gólt emberelőnyből, majd Máté bombázott a kapuba távolról, s újra a mieink álltak lényegesen közelebb a sikerhez (5-7). Az ausztrálok kockáztattak, de ebből is válogatottunk jött ki jobban, s Gurisatti 28. percben szerzett góljával már 8-5-re meglépett ellenfelétől. Mely ennek ellenére sem adta fel a küzdelmet, nagy hajrát nyitva igyekezett felzárkózni, de válogatottunk nagyon jól őrizte kapuját, amikor kellett, s végül 9-7-es győzelemmel szerezte meg a pontokat.

Ausztrália - Magyarország 7-9 (1-2, 2-2, 2-1, 2-4)
Jegyzőkönyv hamarosan

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.