Kulcsszó: Roma Nemzetiségi önkormányzat

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Átmeneti támogatás

Átmeneti támogatás

2020. április 24. (péntek)

A krízishelyzetre reagálva folyamatos segélycsomag gyűjtést és osztást kezdeményezett a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, melyhez csatlakozott a DHHF Nonprofit Kft, az Útkeresés Segítő Szolgálat, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete, a Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi egysége és a Boldog Délután civil összefogás.

Kiút az alvilágból

Kiút az alvilágból

2018. január 30. (kedd)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata arra az elhatározásra jutott, hogy olyan programokat állít össze, ami rövid- és hosszútávon eredményekhez vezethet a közrend, a közbiztonság, a köztisztaság, a foglalkoztatás, az elvárható viselkedés, a helyes életszemlélet területén.

Önerőből a közjóért

Önerőből a közjóért

2017. szeptember 06. (szerda)

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a kötelező feladatai mellett önerőből két olyan területen is hasznos munkát valósít meg, ami a közjót szolgálja.

Új képviselőt jelöltek

Új képviselőt jelöltek

2017. augusztus 10. (csütörtök)

Megüresedett egy mandátum a helyi roma nemzetiségi önkormányzatban méltatlansági eljárás miatt még májusban.

Nem így kellene?!

Nem így kellene?!

2017. augusztus 07. (hétfő)

Országosan is példaértékű az az összefogás, amit a város önkormányzata és a helyi roma nemzetiségi önkormányzat tesz a közfoglalkoztatásban, a hátrányos helyzetűek képzésében, illetve azzal, hogy visszasegítik őket a munkaerőpiacra.

Képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási program

Képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási program

2017. február 23. (csütörtök)

A kormány célkitűzései közt szerepel, hogy kevesebb embernek kelljen a közfoglalkoztatásban dolgoznia. Ennek tükrében a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és partnereik közösen egy új, rövid- és középtávú programokat tervez kialakítani.

Csökken a közfoglalkoztatottak száma!

Csökken a közfoglalkoztatottak száma!

2016. december 09. (péntek)

Idén körülbelül háromszáz ember dolgozott közfoglalkoztatottként városunkban. A kormány intézkedései az elsődleges munkaerőpiacon való elhelyezkedést támogatják, melynek köszönhetően az utóbbi hónapokban 54 600 fő hagyta el a közfoglalkoztatást.

Azért dolgoznak, hogy szebb legyen a város

Azért dolgoznak, hogy szebb legyen a város

2016. augusztus 27. (szombat)

Négyszáz embernek biztosított olyan munkalehetőséget a Roma Nemzetiségi Önkormányzat az önkormányzattal, a DHHF Kft-vel, és partnereiknek együttműködésével ebben az évben, amellyel szebbé tették városunkat.

Felkészülés a pótvizsgákra

Felkészülés a pótvizsgákra

2016. július 31. (vasárnap)

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében tizenkilenc évismétlésre kötelezett általános iskolás gyermek részére biztosítanak térítésmentes korrepetálást a pótvizsgák előtt.

Újra ingyen korrepetálnak

Újra ingyen korrepetálnak

2016. június 29. (szerda)

Mint minden évben, így idén is ingyenes felkészítési lehetőséget kínál városunk Roma Nemzetiségi Önkormányzata a pótvizsgára kötelezett általános iskolások számára. A jelentkezési határidő június 30-a.

Nyári diákmunka idén is

Nyári diákmunka idén is

2016. június 24. (péntek)

Indul a nyári diákmunkára való jelentkezés városunkban. Mint minden évben, így idén is városunk és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a 16. életévüket betöltő, dolgozni vágyó tanulók tereprendezési, takarítási és kertészeti munkák elvégzésére jelentkezhetnek július 15-ig.

Sztojka Csaba az új roma önkormányzati tag

Sztojka Csaba az új roma önkormányzati tag

2016. január 29. (péntek)

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat korábbi képviselője, Győrfiné Szécsi Beatrix január 12-én írásban lemondott mandátumáról, ezért új képviselőt kellett választani a testületbe.

Dolgos évet zár a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Dolgos évet zár a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

2015. december 29. (kedd)

Bővülő feladatellátás, több képzés- a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tömegfoglalkoztatási programjában több száz hátrányos helyzetűnek tudtak munkát biztosítani 2015-ben is. Képzéseiknek köszönhetően pedig nagyobb eséllyel találhattak munkát a programban részt vevők.

Együtt a közös jövőért

Együtt a közös jövőért

2015. november 27. (péntek)

A Fejér Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a városi Roma Nemzetiségi Önkormányzat ma délelőtt tartott konferenciát, ahol bemutatták a városunkban példásan működő közfeladat ellátáson alapuló, képzéssel egybekötött tömegfoglalkoztatási programot és annak megyei szintű kiterjesztési lehetőségét.