Győzelem a nyitómeccsen

spigott - 2017. október 14. 19:50

Az első félidőben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott 8-6-os győzelmet a Ferencváros elleni bajnoki nyitányon a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az újonc, de remek erőkből álló Ferencváros ellen kezdte meg a 2017/2018-as bajnokság küzdelmeit ma este háromnegyed hattól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely természetesen a siker reményében várta a több válogatott játékossal megerősített fővárosiakat.
Mihók Attila tanítványai nem is kezdtek rosszul, Garda duplájával már a harmadik percben 2-0-ra vezettek, s bár az első játékrész hajrájában Kisteleki Dóra szépíteni tudott, Vályi Vanda találatára már nem volt válasza a vendégeknek, így az első nyolc perc végén 3-1-es hazai előnynek örülhettünk. A második felvonás első percei a védelmekről és a kapusokról szóltak, de a harmad derekán Gurisatti Gréta is hozzászólt a meccshez, s miután akcióból, majd büntetőből is bevette volt csapattársa, Kasó Orsolya kapuját, a 13. percben már 5-1-re vezettek az egyetemisták.

A fővárosiak persze igyekeztek szépíteni, s Ármai Zita révén még az első félidő vége előtt megtörték gólcsendjüket, de a fordulás után Garda már a harmadik góljának örülhetett, s mivel együttesünk holland kapusa, Laura Aarts halmozta a bravúrokat, úgy tűnt, hogy nem hoz már komoly izgalmakat a meccsből hátralévő bő tizenhárom perc (6-2). A Fradi azonban nem adta fel, s a negyedik negyed elején szerzett két góllal megfelezte hátrányát sőt, Gurisatti újabb góljára is kettővel feleltek, így a 30. percre minimálisra csökkent a mieink vezetése (7-6). A hajrában szerencsére nagyon odafigyelt védekezésére a Mihók-csapat, mely Gurisatti megúszásból szerzett találatával döntötte el végleg a találkozót, melyet végül 8-6-ra, megérdemelten nyertek vízilabdázóink.

DUE-Maarsk Graphics – FTC 8-6 (3-1, 2-1, 1-0, 2-4)

DUE-Maarsk Graphics: Aarts – Szilágyi, Gurisatti 4, Horváth, Garda 3, Ziegler, Mchunu. Csere: Mahieu, Huszti V., Vályi V. 1, Brezovszki, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila.

FTC: Kasó – Kisteleki 1, Ármai 1, Kövesdi, Bujka, Kövér Kis 2, Gémes. Csere: Péter, Vogt, Muzsnay, Huszti D., Gerendás 2. Vezetőedző: Béres Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiben sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.