A serdülőknek jobban ment

spigott - 2018. november 26. 8:04

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a korosztályos bajnokságok hétvégi fordulójában.

Egerben folytatták a korosztályos bajnokságok küzdelmeit vasárnap délután a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapatai. Az ötödik helyen álló ifjúságiakra nem várt könnyű feladat, ugyanis az egriek a mieinkhez hasonlóan 15 szerzett ponttal büszkélkedhettek a mérkőzés előtt. A kezdésre nem lehetett még különösebb panasz, mert a dunaújvárosiak 3-2-re elhozták az első negyedet, a folytatás azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy vízilabdázóink eltervezték. Az Eger ugyanis a második felvonást 5-0-ra, míg a harmadikat 7-4-re nyerte, így az utolsóban hiába volt jobb három góllal ellenfelénél a DFVE, a találkozót végül 18-14-re a hazaiak nyerték, akik ezzel a sikerrel visszaszorították a mieinket a tabella hatodik helyére.

Kép: DO-archív

Hasonlóan nehéz meccs várt a serdülőkre is, hiszen a forduló előtt a mieink a hatodik, míg a hazaiak a hetedik helyen álltak 9-9 szerzett ponttal. Ez a találkozó azonban lényegesen jobban alakult a DFVE számára, ugyanis az első negyedet 3-1-re, míg a másodikat 3-2-re nyerte meg Kardos Krisztina csapata (3-6). A térfélcserét követően is jobban, pontosabban játszott ellenfelénél együttesünk, mely a következő két felvonásban is behúzta, így összességében sima, 13-8-as sikerrel erősítette meg hatodik helyét a bajnoki tabellán.

Eredmények, gólszerzők

Ifjúságiak
ZF-Eger – DFVE 18-14
(2-3, 5-0, 7-4, 4-7)
Gólszerzőink: Lara Luka 7, Sümegi Nóra Virág 2, Pál Réka 2, Szabó Nikolett 2, Szellák Csenge 1.

Serdülők
ZF-Eger – DFVE 8-13
(1-3, 2-3, 3-4, 2-3)
Gólszerzőink: Szabó Nikolett 5,  Sümegi Nóra Virág 3, Zalay Flóra 2, Velics Flóra 2, Kardos Dominika 1.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.