Világbajnok az U16-os válogatott!

spigott - 2022. augusztus 27. 19:23

A házigazda görögök elleni négygólos győzelemmel szerezte meg a világbajnokság első helyét a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar U16-os leány vízilabda válogatott.

Kép: fina.org (archív felvétel)

A házigazda görögök elleni ugrott medencébe a világbajnokság döntőjében a két dunaújvárosi játékossal, Kardos Dominikával és Kardos Laurával felálló magyar U16-os leány vízilabda válogatott ma este hat órától.

Dr. Sike József együttese parádésan kezdte az összecsapást, remek támadójátékkal, s négy szerzett góllal lepte meg ellenfelét az első negyedben, s bár a házigazdák a nyitó felvonás végén szépítettek, az első szünetre így is a mieink vonulhattak magabiztosnak tűnő vezetéssel (4-1). A folytatás lényegesen kiegyenlítettebb játékot hozott, a görögök láthatóan felbátorodtak, s ugyan egy góllal csökkentették hátrányukat, a félidei pihenőhöz érve még mindig kettő gól volt a magyar előny (6-4).

A térfélcsere után egy sikeres büntetőből feljött egyre a görög válogatott, ám még mielőtt komolyan el kellett volna kezdeni izgulni, két szép átlövésből visszaállította korábbi előnyét a magyar csapat (8-5). Innentől már esélye sem volt az ellenfélnek arra, hogy szorossá tegye a meccset, mert a magyar válogatott a játék minden elemében vetélytársa fölé nőtt, s előnyét tovább növelve aratott végül 10-6-os győzelmet, így minden meccsét megnyerve, hibátlan teljesítménnyel hódította el az U16-os világbajnokság első helyét.

Magyarország - Görögország 10-6 (4-1, 2-3, 2-2, 2-0)
Gólszerzők: Tiba 4, Hajdú 2, Lendvay 2, Sóti, Lendvai, ill. Karampetsou 3, Kovatsevits, Kanellopoulou, Beta

Az U16-os leány válogatott kerete: Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra.

A rovat további hírei: Sport

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.