Kiütéses siker Szingapúr ellen

spigott - 2024. február 6. 12:47

A várakozásoknak megfelelően nagyon sima, 39-2-es győzelmet aratott Szingapúr ellen a magyar női vízilabda válogatott a dohai világbajnokság második csoportmérkőzésén.

Főoldali és belső kép forrása: MTI/Kovács Tamás

A csoport leggyengébb tagja, Szingapúr ellen folytatta a világbajnoki küzdelmeket a magyar női vízilabda válogatott, melynek meccskeretébe ezúttal a DFVE két játékosának, Garda Krisztinának és Horváth Brigittának szavazott bizalmat Mihók Attila szövetség kapitány.

A mérkőzés nem ígért túl sok izgalmat, főleg azok után, hogy az ázsiai gárda a nyitófordulóban 32-1-es vereséget szenvedett az ausztráloktól. A mieink azonban nagyon komolyan vették az összecsapást, jól védekeztek, támadásban szinte minden lövésükből gól született, így az első szünetre már 11-0-s vezetéssel vonulhatott válogatottunk. A második felvonás is hasonlóan alakult, azzal a kis különbséggel, hogy támadásban egy kicsit pontatlanabb volt együttesünk, így a félidő hajrájáig "csak" hét gólig jutottak a mieink, így sok izgalmat nem ígért a második félidő (18-0).

A szingapúriak becsületére váljék, hogy a tetemes hátrány ellenére sem adták fel a küzdelmet, minden jó lövésnek, akciónak és védekezésnek tudtak örülni, s a harmadik negyedben már két gólig is eljutottak, így az sem vette kedvüket, hogy közben tizenegyet kaptak (29-2). A záró etapra újra szorosabb lett a mieink védekezése, s bár a 40 gól nem jött össze, a 39-2-es győzelemre nem lehetett panasz.

A folytatás persze lényegesen nehezebbnek ígérkezik, ugyanis csütörtökön délelőtt fél tizenkettőtől az ausztrálok következnek, s ellenük már a csoport első helyének megszerzése lesz a tét.

Magyarország – Szingapúr 39-2 (11-0, 7-0, 11-2, 10-0)
Gólszerzők: Gurisatti, Rybanska 6-6, Keszthelyi, Szilágyi, Kuna 5-5, Parkes, Faragó, Horváth 3-3, Garda, Leimeter, Máté 1-1, illetve Yap 2

A rovat további hírei: Sport

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Növelte előnyét a Karmacsi

Növelte előnyét a Karmacsi

2024. máj. 10.

Az éllovas hozta a kötelezőt, a második és harmadik helyezett rangadóját viszont biztosan nyerte a Hangover a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.