Nem volt esély a fővárosban

spigott - 2024. március 6. 12:30

Három sima játszmában aratott győzelmet a MAFC-BME együttese a DKSE röplabdázói ellen a két gárda kedd esti összecsapásán.

Kép: DO-archív

A fővárosban, a MAFC-BME elleni összecsapással fejezte be az Extraliga alapszakaszát a DKSE röplabda csapata kedden délután öt órától. A mérkőzés első négy pontjából hármat a mieink szereztek, s még 6-7-nél is náluk volt az előny, de a vendéglátók ekkor fordítani tudtak, s megléptek kettő egységgel (9-7). Ezt a különbséget 11-9-ig tartották röplabdázóink, de ekkor nagyon beragadtak, s a fővárosiak sorozatban szerzett tizenkét ponttal eldöntötték a nyitó játékot, melyet végül 25-12-re megnyerve kerültek előnybe.

A második etap elején 4-3-ig sikerült szorosan tartani a játékot, de egy 3-0-s etappal ellépett a BME, mely 7-4 után megint sokkal pontosabban, jobban játszott a dunaújvárosi fiataloknál, így 13-5-nél ismét időt kellett kérnie Tomanóczy Tibornak. Ugyan Farkas megtörte a DKSE pontcsendjét, s innentől sikerült tartani a két gárda közti hat-hétpontos különbséget, a véghajrához közeledve jött egy újabb rövidzárlat, s ezt könyörtelenül kihasználta a hazai gárda, mely 20-13 után egymás után öt pontot szerezve zárta le ezt a szettet is (25-13).

Nagy változás kellett volna a szorosabb harmadik játszmához, melynek első pontját a mieink szerezték, de erre négy jó támadással válaszoltak a fővárosiak, s 6-2-nél megint jöhetett a DKSE időkérése. Ez sem igazán hozta fel fiataljainkat, rontott nyitások, rossz támadások miatt bosszankodhatott a dunaújvárosi szakvezetés, s 15-5-nél már csak az lehetett a kérdés, milyen arányban nyeri a játékot a MAFC. Ekkor valamelyest magukra találtak a mieink, de 17-9 után megint a hazaiak pillanatai következtek, akik végül 25-14-ra nyerték a játszmát, s ezzel együtt a mérkőzést is.

MAFC-BME – DKSE 3-0 (12, 13, 14)

DKSE: Kisházi, Farkas, Németh, Béres, Juhász, Kuti (liberó). Csere: Cserép, Makó, Vadász, Peredi, Herceg, Papp. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.