Nem volt esély az olaszok ellen

Szárszó Lajos - 2017. április 27. 19:26

A játék minden elemében jobb olasz csapat magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott U19-es röplabda válogatottunk ellen a győri Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén.

Az már a mai záró találkozó előtt biztossá vált, hogy a magyar U19-es röplabda válogatott nem tudta végrehajtani azt az óriási bravúrt, hogy csoportjából továbbjutva bekerüljön a legjobb nyolc közé. Ami azonban talán a továbbjutásnál is fontosabb volt az az, hogy a mieink a kontinens elitjébe tartozó együttesek ellen játszhattak, akikkel erre eddig még nem volt lehetőségük. A cél a tanulás volt ebben a mezőnyben, és az, hogy megérezzék a fiúk, hogy pontosan hol a helyük Európában.

Ha pedig ezt az oldalát nézzük, akkor elmondható, sikeres volt mind az öt tanóra, hiszen Bulgária ellen győzött válogatottunk, a többi találkozón is képesek voltak felvenni a ritmust, ahol egyik alkalommal sem vallottak szégyent. Így volt ez a záró találkozón is, ahol az első labdamenetektől kezdve tisztességesen odatették magukat. Folyamatosan próbálták szorossá tenni a meccset (9-12) a jól működött a sáncmunkának köszönhetően, viszont apró, bosszantó hibák is be-be csúsztak (11-15). Az első szett végjátékára hatpontos hátránnyal érkeztünk (15-21), melyet végül könnyedén zárták le az olaszok (16-25). Fordulás után nagyszerűen kezdtek fiataljaink (4-1), akik az első technikai időnél egy ponttal voltak jobbak ellenfelüknél (8-7). A fordulat 10-10 után állt be, ekkor sajnos nem tudtunk megújulni (10-14).

Képek: cev.lu

A mieink innen megpróbáltak közelebb jutni az olaszokhoz, de kevés sikerrel (13-19), így a vége megint simává vált (15-25). A harmadik szettben erődemonstrációval indítottak a vendégek, akik szó szerint kiütötték a magyarokat (4-8). A folytatás hasonló volt, de azért mi is tudtunk egy-egy szép pontot bevinni (9-16). A végjátékban még arra is futotta az erőből, hogy játékosaink extra teljesítményt nyújtva feljebb zárkózzanak, de a végén így is az olaszok örülhettek (19-25). A magyar válogatott az előzetes számolások alapján a tízedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.