Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök) 12:41 - doszerk

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

A sok munka mellett pihenésre nem sok idő jut, de azért a szülinapos Gyöngyössy Anikót köszöntötte a csapat. A bajnoki szezon vége után két hetes pihenőt követően érkezett a női válogatott az edzőtáborba. Bár még csak pár nap telt el a montenegrói egy hétből, a lányokon nem látszik, hogy leeresztettek volna a szabadság alatt.

„Ez a pár nap most arról szól, hogy visszarázódjunk a vízilabdás életbe. Előtte volt két hét civil élet, amikor mindenki pihenhetett, tudott magával foglalkozni. Bár ez nem mindig jelenti azt, hogy teljesen kizárjuk az edzést. Én nagyon jól érzem magam. Szerintem az edzőink is pozitív visszajelzést adtak, hogy jól kezdtünk, nem vagyunk olyan rossz formában. De tudjuk is, hogy sürget az idő, mert nincs sok a júniusi Világligáig, szóval belecsaptunk a lecsóba" - nyilatkozta Vályi Vanda.

A dunaújvárosi Vályi Vanda jól érzi magát az edzőtáborban! Kép: MVLSZ/Madar Dávid

"Keményen belekezdtünk megint az úszóedzésekbe, illetve a kondiba, de ugyanúgy már a taktikára is fektetünk hangsúlyt. Valószínűleg többet is mint tavaly, miután két hét múlva már Világliga Szuperdöntőt játszunk, tavaly pedig csak az Eb-re készültünk végig. Volt két hét pihenőnk, azért ott elveszik a lábtempó, kicsit a figyelem, illetve a reakcióidő is, de csütörtökön és pénteken este már kétkapuzunk az ausztrálokkal, úgyhogy az a két edzés nagyon jó erőpróba lesz nekünk" - tette hozzá Illés Anna.

Azért egy kis ünneplésre is jut ideje a csapatnak, hiszen Gyöngyössy Anikó a montenegrói edzőtáborban ünnepelte születésnapját. „Ez most egy ilyen időpontra esett. Kicsit ugye az erőnléttel még küzdeni kell, de jól érzem magam. Inkább csak köszöntésekkel, meg nevetéssel, kártyázással, ilyen passzív pihenéssel töltjük az időt az edzések mellett" - mondta az ünnepelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

A rovat további hírei: Sport

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.

Az első tíz perc döntött

Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem megy hazai pályán

Nem megy hazai pályán

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Kétgólos előnyről sem sikerült győzni a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának a Dabas-Gyón elleni hazai mérkőzésen.