Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök) 12:41 - doszerk

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

A sok munka mellett pihenésre nem sok idő jut, de azért a szülinapos Gyöngyössy Anikót köszöntötte a csapat. A bajnoki szezon vége után két hetes pihenőt követően érkezett a női válogatott az edzőtáborba. Bár még csak pár nap telt el a montenegrói egy hétből, a lányokon nem látszik, hogy leeresztettek volna a szabadság alatt.

„Ez a pár nap most arról szól, hogy visszarázódjunk a vízilabdás életbe. Előtte volt két hét civil élet, amikor mindenki pihenhetett, tudott magával foglalkozni. Bár ez nem mindig jelenti azt, hogy teljesen kizárjuk az edzést. Én nagyon jól érzem magam. Szerintem az edzőink is pozitív visszajelzést adtak, hogy jól kezdtünk, nem vagyunk olyan rossz formában. De tudjuk is, hogy sürget az idő, mert nincs sok a júniusi Világligáig, szóval belecsaptunk a lecsóba" - nyilatkozta Vályi Vanda.

A dunaújvárosi Vályi Vanda jól érzi magát az edzőtáborban! Kép: MVLSZ/Madar Dávid

"Keményen belekezdtünk megint az úszóedzésekbe, illetve a kondiba, de ugyanúgy már a taktikára is fektetünk hangsúlyt. Valószínűleg többet is mint tavaly, miután két hét múlva már Világliga Szuperdöntőt játszunk, tavaly pedig csak az Eb-re készültünk végig. Volt két hét pihenőnk, azért ott elveszik a lábtempó, kicsit a figyelem, illetve a reakcióidő is, de csütörtökön és pénteken este már kétkapuzunk az ausztrálokkal, úgyhogy az a két edzés nagyon jó erőpróba lesz nekünk" - tette hozzá Illés Anna.

Azért egy kis ünneplésre is jut ideje a csapatnak, hiszen Gyöngyössy Anikó a montenegrói edzőtáborban ünnepelte születésnapját. „Ez most egy ilyen időpontra esett. Kicsit ugye az erőnléttel még küzdeni kell, de jól érzem magam. Inkább csak köszöntésekkel, meg nevetéssel, kártyázással, ilyen passzív pihenéssel töltjük az időt az edzések mellett" - mondta az ünnepelt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

A rovat további hírei: Sport

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

Kiss Balázsék a döntőbe jutottak

2019. június 25. (kedd)

Az előfutamból még nem, de a középfutamból már bejutott az Európa Játékok fináléjába a kenu kettesek 1000 méteres számában Kiss Balázs és Dóri Bence párosa.

Elkészült a menetrend

Elkészült a menetrend

2019. június 25. (kedd)

Összesen tizenegy edzőmérkőzés vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére a nyári felkészülés ideje alatt.

David Mazurek az Acélbikáknál

David Mazurek az Acélbikáknál

2019. június 25. (kedd)

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

2019. június 24. (hétfő)

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

Fucsovics előrébb lépett

Fucsovics előrébb lépett

2019. június 24. (hétfő)

Fucsovics Márton egy helyet javított, így az 50. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

Három nap múlva kezdődik a világbajnokság!

2019. június 24. (hétfő)

Minden nemzet, így a magyar junior tornász válogatott is megérkezett Győrbe, a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokság helyszínére.

Most a döntő volt a maximum

Most a döntő volt a maximum

2019. június 24. (hétfő)

Három döntős helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Kecskeméten megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.