A város és a járvány (ONLINE)

2020. március 16. (hétfő) 10:57 - Öcaline

Folyamatosan frissülő tartalommal jelentkezik mostantól a DO, drága böngészők és aranyos mindenki, amelyben egy csokorba gyűjtjük a koronavírussal összefüggő városi tartalmakat. Tudsz ilyet? Küldd el nekünk! (Friss 7.23 - Már 58 fertőzött Magyarországon!)

UPDATE 7.58 - Átalakult a rendszerünk, itt a vége online közvetítésünknek!

Drága böngészők és aranyos mindenki, átalakítottuk a DO szerkezetét, így egyfelől önök is egy csokorba kötve, a főlapról közvetlenül elérhető Koronavírus rovat címére kattintva tájékozódhatnak minden témába vágó tartalomról, másrészt picit a mi munkánkat is könnyítettük a lépéssel! Tartsanak, tartsatok továbbra is velünk!

KORONAVÍRUS (katt) >>

 

UPDATE 7.23 - Országos helyzetkép: 58 főre nőtt a fertőzött betegek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58 főre nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma, adta hírül percekkel ezelőtt a kormányzati operatív törzs portálja.

58 főre nőtt a fertőzött betegek száma (katt) >>

 

2020. 03. 18.

EDDIG TARTOTT A KEDDI HÍRFOLYAM, MOSTANTÓL A SZERDAI TARTALMAKKAL FOLYTATJUK

 

UPDATE 20.51 - Városháza: közös a felelősség!

Továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg a keddi adatok szerint Dunaújvárosban, áll a város hivatalos honlapján publikált friss összegzésben. Figyelem, fontos: szerdától több rendkívüli döntés életbe lép, ezekre is kitér az önkormányzati közlemény!

Önkormányzati összegzés (katt)>>

UPDATE 19.13 - A több százat is elérheti a fertőzöttek száma!

A következő napokban több száz új koronavírus-fertőzött lehet Magyarországon – közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs hivatalos oldalának friss beszámolója szerint. Üdvös hír viszont, hogy a népegészségügyi központ laboratóriumában sikerrel izolálták a kórokozót!

A több százat is elérheti a fertőzöttek száma! (katt) >>

UPDATE 18.11 - Magyar Vöröskereszt: komoly harc a koronavírus ellen!

Nagyszabású együttműködést hirdetnek, nagy hangsúlyt helyeznek a tájékoztatásra, emellett határokon átívelő gyűjtőakciót kezdtek a koronavírus elleni hatékony fellépésre: összeállításunk a Magyar Vöröskereszt veszélyhelyzetben nyújtott tevékenységét summázza. Bónusz: a Vöröskereszt és a Szívességfal együttműködésében készült "túlféltő protokoll" mindazoknak, akik segítséget szeretnének nyújtani, illetve segítségre szorulnak!

Komoly harc a koronavírus ellen! (katt) >>

UPDATE 17:56 - Törölték a divízió I-es jégkorong-világbajnokságokat

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte a magyar válogatottat is felvonultató, április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot, ugyanakkor a májusi svájci elit vb megrendezéséről még nem született döntés.

Törölték a divízió I/A-s hoki vb-t

UPDATE 17.34 - DO-webgaléria a megelőzésről

A szakértői álláspont egyértelmű: a betegség terjedése ellen szigorú higiéniai előírások betartásával védekezhetünk a leghatékonyabban, az ehhez szükséges eszközök beszerzése, a megfelelő ellátás biztosítása mellett a pontos és hiteles tájékoztatás is fontos feladat. Összeállításunk a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) tájékoztató anyagai alapján készült – az illusztrációkat a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezete bocsátotta rendelkezésünkre!

DO-webgalériaa megelőzésről (katt) >>

UPDATE 11.47 - Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – az intézmény több korábbi előadást felelevenítve "Virtuális Színházba” csalogatja a nézőket. Felhívás és műsorterv a hajtás után, gyönyörű program, jár a vastaps!

Bartók: virtuális színházba csalogatnak (katt) >>

 

UPDATE 8.14 - országos helyzetkép: szintet lépett a járvány!

Újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 50 főre nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. Fontos:: megjelentek a lakosság mindennapjait alapjaiban érintő kormányzati rendelkezések!

50 főre nőtt a fertőzöttek száma + rendelkezések (katt) >>

2020. 03. 17

EDDIG TARTOTT A HÉTFŐI HÍRFOLYAM, MOSTANTÓL A KEDDI TARTALMAKKAL FOLYTATJUK

 

UPDATE 18.52 - Szent Pantaleon Kórház: rendkívüli intézkedések!

Tételes tájékoztatóval fordult a lakossághoz és kivált a betegekhez a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet: a gyógyító komplexum összegzését a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük. Rendkívüli intézkedések a hajtás után!

A Szent Pantaleon Kórház közleménye (katt) >>

UPDATE 18.11 - Vöröskereszt: veszélyhelyzetben is várják a véradókat!

Módosította a havi véradási tervet, a külső helyszíneken történő alkalmak helyett a Vérellátóban várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezete.

Menetrend a hajtás után! (katt) >>

 

UPDATE 17.10 - Szívességfal Dunaújváros és környéke: zászlóbontás

Újabb remek közösségi kezdeményezésről számolhatok be, drága böngészők és aranyos, mindenki, a Szívességfal Dunaújváros és környéke csoport tetgnap bontott zászlót a nagy közösségi portálon, és közvetíteni kíván azok között, akik segítségre szorulnak  és azok között, akik tudnak, akarnak segíteni. Csatlakozzatok!

Szívességfal Dunaújváros és környéke (katt) >>

UPDATE 16:58 - Az MLSZ is felfüggeszti a bajnokságokat

Ideiglenesen szünetelteti összes bajnoki versenysorozatát a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is.

UPDATE 14:11 - Több városi rendezvény is elmarad

Szerdától megszűnik az első ajtós felszállás, több városi rendezvény is elmarad, derült ki az önkormányzat ma délutáni közleményéből.

UPDATE 13:53 - Lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt

A koronavírus-járvány miatt lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, az erről szóló nemzetközi egyeztetések zajlanak, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtt.

UPDATE 11.38 - Fontos tartalmak, fontos linkek (extra linktár)

A friss híradások mellett egy böngésző javaslatára összegyűjtöttük az elmúlt napok legfontosabb, a koronavírussal kapcsolatos DO-s tartalmakat – íme:

Az óvodákról vasárnap születik döntés, hét ember van karanténban (katt) >>

Teljesen megállt a sportélet (katt) >>

Döntött a polgármester, keddtől bölcsőde és óvoda bezárás (katt) >>

Már 39 fertőzött hazánkban - és itt az orvosi kamara javaslatcsomagja (katt) >>

Az országos helyzetről a kormányzati operatív törzs hivatalos weboldalán tájékozódhat!

koronavirus.gov.hu (katt) >>

Folyamatosan jelentkezik a járványveszéllyel kapcsolatos tartalmakkal a város hivatalos weboldala is!

dunaujvaros.hu (katt) >>

 

UPDATE 11.24 - Pannon Polgárőrség: segítség az időseknek!

Remek közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzetben a Pannon Polgárőrség. Mivel a koronavírus-járvány az eddigi tapasztalatok alapján elsősorban az idősebb korosztályra jelenthet veszélyt, Dunaújvárosban szeretnének mindent megtenni azért, hogy közösen megelőzzük a komolyabb egészségügyi kockázatokat. 
Ennek első lépéseként segítő programot szerveznek – elsőként a Technikum városrészben élő 65 évnél idősebb lakóknak segítenek a bevásárlásban, a receptkiváltásban.

Aki igényt tart a segítségre, kérik, hívja a 70/677-6260-as telefonszámon a Pannon Polgárőrség ügyeleti számát, ahol felveszik a kérését. Első körben arra biztatnak mindenkit, hogy aki nem a városrészben lakik, de szüksége van segítségre, szintén hívja bizalommal őket.

Remek program, lehet csatlakozni!
 

UPDATE 11.13 - DVCSH-tájékoztatás

Rendkívüli  intézkedéseket léptetett életbe mától a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna – Hőszolgáltató Kft. és a GLOBAL Faktor Zrt – munkatársaik és fogyasztóik egészségének megőrzése érdekében. A szolgáltató hivatalos honlapján olvasható összegzés szerint az Építők útja 1. szám alatt működő műszaki ügyfélszolgálaton további értesítésig a személyes ügyfélfogadás szünetel, a fogyasztók kizárólag telefonon, vagy írásban (e-mailben, levélben) az alábbi elérhetőségeken intézhetik ügyeiket.
Műszaki hiba bejelentése: 
25/510-200, 25/510-221, 510-222,
e-mail: ugyfelszolgalat@dvcsh.hu 

Költségosztó leolvasás:
25/510-117, 30/6300-863
e-mail: szerviztechnikus@dvcsh.hu

A rendkívüli helyzetre tekintettel lehetőséget biztosítanak a fogyasztó változás miatt szükségessé vált, a fűtőtestekre felszerelt költségosztók fotóinak e-mailben történő beküldésére is, ugyanakkor a felhasználási helyeken munkatársaik kizárólag halaszthatatlan munkákat, hibaelhárításokat végeznek, megfelelő védőfelszerelésben. További értesítésig az alábbi – lakossági és közületi felhasználási helyeken végzett, nem hibaelhárítási tevékenységeket felfüggesztjük.
Az ügyfelek csak halaszthatatlan ügyben keressék az Építők útja 7. szám alatt a GLOBAL Faktor Zrt.-vel közösen működtetett ügyfélszolgálatot. Itt fogyasztó változás, számlázás, folyószámla- és hátralék kezelés miatt biztosítanak lehetőséget az ügyfélfogadásra, ugyanakkor nyomatékosan kérik, mindannyiunk védelme érdekében csak halaszthatatlan ügyben keressék fel személyesen ügyfélszolgálatukat. Betegen, vagy betegségre utaló tünetekkel mindenképpen válasszák a telefonos, vagy írásbeli kapcsolatfelvételt!

További részletek a DVCSH honlapján az alábbi linken:

DVCSH-tájékoztató (katt) >>
 

 

FELHÍVÁS, DRÓTOK!

A fontosabb cikkeket természetesen továbbra is kiemeljük, de lesz egy gyűjtőhely is – éppen ez! Folyamatosan frissülő tartalommal jelentkezik mostantól a DO, drága böngészők és aranyos mindenki, amelyben egy csokorba gyűjtjük a koronavírussal összefüggő városi tartalmakat. Tudsz ilyet? Küldd el nekünk! Rövid összefoglalókat, linkeket is várunk a nyzs.ocaline@gmail.com vagy a spigott@dunaujvaros.com címre, de az is bőven jó, ha a cikk megosztása alatti kommentben jeleztek! Vagy írjatok privát üzenetet nekem ide vagy Spigott szakírónak ide! Igyekszünk a lehető leghamarabb élesíteni a friss tartalmakat, ezzel együtt olykor némi torlódás várható – mindenkitől egy pici türelmet kérünk!

Csapataink harcban.
 

A rovat további hírei: Sziréna

Újfajta internetes csalásra figyelmeztetnek – ne dőljön be!

Újfajta internetes csalásra figyelmeztetnek – ne dőljön be!

2020. augusztus 10. (hétfő)

Újfajta internetes csalásra figyelmeztet az OTP Bank: a csalók Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának nevével és arcképével visszaélve, helyenként hibás magyarsággal készült internetes hivatkozásokban kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat próbálnak népszerűsíteni. 

Holttestet találtak egy érdi házban

Holttestet találtak egy érdi házban

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Holttestet találtak egy érdi házban, a helyszíni szemle adatai szerint a férfi bűncselekmény áldozata lett - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n szombaton.

Motorkerékpárral ütközött egy gépkocsi a 6-os úton

Motorkerékpárral ütközött egy gépkocsi a 6-os úton

2020. augusztus 08. (szombat)

Közlekedési baleset történt a város határában ma délelőtt: a katasztrófavédelem friss gyorsjelentése szerint egy motorkerékpárral ütközött egy személyautó. Gyorshír.

Lángra kapott egy toronyház Brüsszelben

Lángra kapott egy toronyház Brüsszelben

2020. augusztus 07. (péntek)

Tűz ütött ki a brüsszeli World Trade Center (WTC) toronyháza egyik technikai helyiségében csütörtök délután, a felújítás alatt álló épületben néhány munkáson kívül mások nem tartózkodtak, a tűznek nincsenek sérültjei - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap csütörtökön.

Konténer égett Seregélyesen

Konténer égett Seregélyesen

2020. augusztus 07. (péntek)

Szigetelt lemezek égtek egy hulladéktárolóban egy seregélyesi telephelyen csütörtökön délelőtt. A lánglovagokra két kihívás várt, derül ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közleményéből.

Augusztusban is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

Augusztusban is tesztelheti tűzvédelmi ismereteit

2020. augusztus 06. (csütörtök)

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság havonta új tűzvédelmi tesztet állít össze, augusztusban immár a második érhető el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Bukott az unokázós csaló – Szupernagyi visszavágott!

Bukott az unokázós csaló – Szupernagyi visszavágott!

2020. augusztus 05. (szerda)

Tökéletesen betalált a rendőrség tájékoztató kampánya – egy idős nyugdíjas kelepcébe csalta az unokázós csalókat, a futárt rendőrök várták. Minden ízében gyönyörű, lássuk a részleteket!