Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Öcaline - 2021. június 22. 17:07

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

A napokban napvilágot látott eset közvetlen előzményéről már beszámoltunk; mint június elején hírül adtuk, a futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index akkori információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket. 
A letartóztatások folytatódtak, sőt, ha lehet, még vadabb méreteket öltöttek. A friss híradások szerint csaknem egymilliárdos kárt okozott ugyanis a költségvetésnek egy őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelynek tagjait a NAV munkatársai fogták el a napokban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook felületére posztolt, az elfogásokat dokumentáló hangképes összegzés szerint luxusautókat, ingatlanokat, jelentős bankszámlavagyont és rengeteg készpénzt foglaltak le – emellett éles lőfegyverek is előkerültek a kutatásokon. Mutatom a videót, íme!

 

A NAV közleménye szerint a vagyonvédelemi szolgáltatást nyújtó bűnszervezet úgy csökkentette fizetendő áfáját, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át. 
A "megoldás"dupla haszonnal járt: a csapat egyfelől az akcióval mintegy egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek, másrészt az éles őrző-védő és vagyonvédelmi piacon is kedvezőbb helyzetbe került versenytársaival szemben.

De mi köze városunknak a mostani bebukáshoz? Elsőre természetesen semmi, valójában nagyon is sok: több, egymástól független, de megbízható forrásból származó forrásunk szerint az újabb letartóztatási hullám érintett több olyan személyt is, akik részt vettek az ISD Dunaferr Zrt. – és a város – elleni emlékezetes tavaszi támadásban.

Márpedig ha ez a hír igaz – és a NAV képsorait nehéz lenne egy akciófilm beállított részleteinek tudni –, akkor eljött az ideje a számvetésnek is. A sor a csaló ál-Habsburggal kezdődött, a hamis megbízatásokat lobogtató, ügyeskedőkkel és hazugságokkal operáló személyekkel folytatódott, a már említett támadásban csúcsosodott; amely támadás főszereplői közül immár többen is a hatóságok vendégszeretetét élvezik. 

Eljött az idő, hogy egészen halkan, decensen megkérdezzük a KESMA-birodalom helyi lapjának képviselőitől, és egyúttal a nyíltan a támadók mellé állt érdekképviseleti vezetőktől is: nem illene lassan annyit mondani, hogy elnézést, elszúrtuk?

(Forrás és fotó: NAV facebook)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

ISD Dunaferr: "a szeánsznak semmiféle jogi hatása nincs"

2021. máj. 06.

Hivatalos közleményben fejtette ki a mai "közgyűlési kísérlettel" kapcsolatos álláspontját az ISD Dunaferr Zrt. A DO a téma jelentőségére tekintettel betűhíven közli a dokumentumot. A történet folytatódik – és legalább május 20-ig várni kell a megoldásra.

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

Cáfol a Dunaferr: szélhámosok, ügyeskedők, hazugságok hálójában

2021. ápr. 29.

Több tételben cáfolta Szergej Taruta állításait az ISD Dunaferr Zrt. – a cégcsoport szerint az ukrán kisebbségi tulajdonos nem higgadt és főként nem megbízható üzletemberként járt el valójában, mint ahogy feltüntette magát  egy nyilatkozatában.

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

Habsburg György: szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant "rokon"

2021. ápr. 22.

Tudtuk, persze, csak nem sejtettük – az igazi Habsburg tisztázta a tisztázandókat, adta hírül a Euronews. Most már tényleg csak ET vagy a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók hiányzik, hogy kerek legyen a Monty Python-i magasságokat ostromló történet.

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

ISD Dunaferr: "szó sincs új cégvezető kinevezéséről"

2021. ápr. 22.

Hivatalos közleményben cáfolja az új cégvezető kinevezésével kapcsolatos (ál)hírt az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentje. Jogi lépéseket tesznek, feljelentés születik az ügyben. Betűhív közlés.

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

DSTV: támadás a Dunaferr ellen

2021. ápr. 20.

Terjedelmesebb összeállításban dolgozza fel az országos visszhangot kiváltó péntek esti eseményeket a DSTV stábja. A riportban idézik Kálló Gergely országgyűlési képviselő és Stummer János bizottsági elnök álláspontját is. Hangkép.