Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Öcaline - 2021. június 22. 17:07

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

A napokban napvilágot látott eset közvetlen előzményéről már beszámoltunk; mint június elején hírül adtuk, a futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index akkori információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket. 
A letartóztatások folytatódtak, sőt, ha lehet, még vadabb méreteket öltöttek. A friss híradások szerint csaknem egymilliárdos kárt okozott ugyanis a költségvetésnek egy őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelynek tagjait a NAV munkatársai fogták el a napokban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook felületére posztolt, az elfogásokat dokumentáló hangképes összegzés szerint luxusautókat, ingatlanokat, jelentős bankszámlavagyont és rengeteg készpénzt foglaltak le – emellett éles lőfegyverek is előkerültek a kutatásokon. Mutatom a videót, íme!

 

A NAV közleménye szerint a vagyonvédelemi szolgáltatást nyújtó bűnszervezet úgy csökkentette fizetendő áfáját, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át. 
A "megoldás"dupla haszonnal járt: a csapat egyfelől az akcióval mintegy egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek, másrészt az éles őrző-védő és vagyonvédelmi piacon is kedvezőbb helyzetbe került versenytársaival szemben.

De mi köze városunknak a mostani bebukáshoz? Elsőre természetesen semmi, valójában nagyon is sok: több, egymástól független, de megbízható forrásból származó forrásunk szerint az újabb letartóztatási hullám érintett több olyan személyt is, akik részt vettek az ISD Dunaferr Zrt. – és a város – elleni emlékezetes tavaszi támadásban.

Márpedig ha ez a hír igaz – és a NAV képsorait nehéz lenne egy akciófilm beállított részleteinek tudni –, akkor eljött az ideje a számvetésnek is. A sor a csaló ál-Habsburggal kezdődött, a hamis megbízatásokat lobogtató, ügyeskedőkkel és hazugságokkal operáló személyekkel folytatódott, a már említett támadásban csúcsosodott; amely támadás főszereplői közül immár többen is a hatóságok vendégszeretetét élvezik. 

Eljött az idő, hogy egészen halkan, decensen megkérdezzük a KESMA-birodalom helyi lapjának képviselőitől, és egyúttal a nyíltan a támadók mellé állt érdekképviseleti vezetőktől is: nem illene lassan annyit mondani, hogy elnézést, elszúrtuk?

(Forrás és fotó: NAV facebook)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

Terjedelmes választ adott a Dunaferr vezetése a Portfolio.hu tegnapi cikkére

2022. dec. 02.

A menedzsment azért tartotta fontosnak a válaszadást, mert a gazdasági portál szerint a vállalatcsoport kapuin belül megkezdődött az üzemek biztonságos lekapcsolásának előkészítése.

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

ISD Dunaferr: szabálytalan volt a közgyűlés

2022. nov. 24.

Nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport partnereinek írt tájékoztató levelet az ISD Dunaferr Zrt. – a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük a DO-hoz is eljuttatott, Evgeny Tankhilevich legfőbb-, általános vezérigazgató-helyettes  és dr. Nagy Péter ügyvéd jegyezte dokumentumot!

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

A Dunaferr közleménye: ál-Habsburg után újabb álképviselők tűntek fel

2022. nov. 21.

Szabálytalan közgyűléssel, alaptalan nyilatkozatokkal tesznek próbát a cégfoglalásra az ISD Dunaferr Zrt.-t támadó körök, áll a vállalatcsoport friss közleményében. Betűhív közlés.

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

Ismét csalók próbálnak "közgyűlést" szervezni a Dunaferrnél!

2022. nov. 17.

Közleményben figyelmeztet a társaságcsoport az újabb akcióra – az összegzés az ISD Dunaferr Zrt. hivatalos oldalán látott napvilágot délután. Betűhív közlés.

Dunaferr: vissza a "Start" mezőre

Dunaferr: vissza a "Start" mezőre

2022. nov. 11.

Mindössze tizennyolc perc alatt elfogyott a kormány által meghirdetett Gyármentő Programra adott 150 milliárd forint, amelyet az október 22-i Kormányinfón jelentettek be. Az egyelőre kérdéses, hogy a vasműnek jut-e ebből – bár az biztos, hogy a nagy múltú dunaújvárosi vállalat sorsát ez a program nem oldaná meg.

Hallgat az állam a Dunaferről – nagy a csend a kormányzat részéről

Hallgat az állam a Dunaferről – nagy a csend a kormányzat részéről

2022. okt. 27.

Több mint egy hónapja jelezte a térség fideszes országgyűlési képviselője, hogy kormányzati segítséget kér a Dunaferrnek. Az ügyben azóta megszólalt maga Orbán Viktor miniszterelnök is, de konkrét lépés mégsem történt, sőt, az országgyűlési képviselő azóta már a Dunaferr felszámolásáról beszélt. 

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

Kormányinfó: nem biztos, hogy a Dunaferr megmenthető

2022. szep. 29.

A dunaújvárosi cégcsoport sorsáról is szó esett a mai kormányinfón. A helyzet, hadd fogalmazzak nagyon finoman, nem rózsás.