Újabb letartóztatások – többen érintettek az ISD Dunaferr elleni támadásban is

Öcaline - 2021. június 22. 17:07

Döbbenetes képsorokkal rukkolt elő a NAV egy bűnszervezet tagjainak letartóztatása kapcsán – ráadásul úgy tudjuk, az akció érintett több olyan személyt is, akik részt vettek a vasgyár (és a város) elleni emlékezetes támadásban.

A napokban napvilágot látott eset közvetlen előzményéről már beszámoltunk; mint június elején hírül adtuk, a futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index akkori információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket. 
A letartóztatások folytatódtak, sőt, ha lehet, még vadabb méreteket öltöttek. A friss híradások szerint csaknem egymilliárdos kárt okozott ugyanis a költségvetésnek egy őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelynek tagjait a NAV munkatársai fogták el a napokban. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook felületére posztolt, az elfogásokat dokumentáló hangképes összegzés szerint luxusautókat, ingatlanokat, jelentős bankszámlavagyont és rengeteg készpénzt foglaltak le – emellett éles lőfegyverek is előkerültek a kutatásokon. Mutatom a videót, íme!

 

A NAV közleménye szerint a vagyonvédelemi szolgáltatást nyújtó bűnszervezet úgy csökkentette fizetendő áfáját, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át. 
A "megoldás"dupla haszonnal járt: a csapat egyfelől az akcióval mintegy egymilliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek, másrészt az éles őrző-védő és vagyonvédelmi piacon is kedvezőbb helyzetbe került versenytársaival szemben.

De mi köze városunknak a mostani bebukáshoz? Elsőre természetesen semmi, valójában nagyon is sok: több, egymástól független, de megbízható forrásból származó forrásunk szerint az újabb letartóztatási hullám érintett több olyan személyt is, akik részt vettek az ISD Dunaferr Zrt. – és a város – elleni emlékezetes tavaszi támadásban.

Márpedig ha ez a hír igaz – és a NAV képsorait nehéz lenne egy akciófilm beállított részleteinek tudni –, akkor eljött az ideje a számvetésnek is. A sor a csaló ál-Habsburggal kezdődött, a hamis megbízatásokat lobogtató, ügyeskedőkkel és hazugságokkal operáló személyekkel folytatódott, a már említett támadásban csúcsosodott; amely támadás főszereplői közül immár többen is a hatóságok vendégszeretetét élvezik. 

Eljött az idő, hogy egészen halkan, decensen megkérdezzük a KESMA-birodalom helyi lapjának képviselőitől, és egyúttal a nyíltan a támadók mellé állt érdekképviseleti vezetőktől is: nem illene lassan annyit mondani, hogy elnézést, elszúrtuk?

(Forrás és fotó: NAV facebook)
 

A rovat további hírei: Dunaferr

"Az én életem a gyár volt..."

"Az én életem a gyár volt..."

2022. jún. 22.

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte a közelmúltban dr. Horváth Ákos, a vállalat nyugalmazott műszaki-technológiai főmérnöke. A Borovszky-díjas kiváló mérnök, a DUNAFERR Főtanácsosa személyéhez számos szakmai siker, jelentős termékfejlesztés fűződik. 

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

Stabilan termel és munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek az ISD Dunaferr

2022. már. 04.

Közleményt adott ki a termelésről, a háborús helyzethez kapcsolódó segélyalapról  és munkahelyteremtő programról a cégcsoport. Mutatom!

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

Letartóztatták a Dunaferrnél feltűnt "zsoldoscsapat" vezetőjét

2022. jan. 12.

Mikó István befolyással üzérkedés miatt került rács mögé, adta hírül a 24.hu. Visszanéző, súlyos vádakkal, meg a Borkai-ügy, de az csak mellékszál.

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

Az energiaárak rendkívüli drágulása alapjaiban rengetheti meg a hazai acélipart

2021. dec. 23.

Központi beavatkozást sürgetnek a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tagvállalatai.

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

ICA-D: Mese a városról a Városháza téren – fontos felhívással

2021. dec. 16.

Egyszerre ígérik múltidéző játéknak, zajos közösségi kísérletnek és fontos összművészeti programnak – vasárnap csalogatják vele a vendégeket a Városháza térre, azért szólok jó időben, mert még közreműködőket is vár a Kortárs Művészeti Intézet. Oké, a Víztorony már foglalt, de ki lesz a Korsós lány?

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

Letartóztatták a Dunaferr egyik "támadóját"

2021. jún. 09.

A futballmérkőzések és a Városligetben zajló építkezések biztosításáról ismert, de a Dunaferr elleni emlékezetes támadásban is szerepet vállalt Tóth Csabát és társait hétfő hajnalban őrizetbe vették, írta meg a hvg.hu. Az Index információi szerint költségvetési csalással gyanúsítják őket.

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

ISD Dunaferr: döntött a Győri Ítélőtábla

2021. máj. 13.

Semmis a cégbíróság végzése, új eljárás jöhet; jogilag talán nem teljesen egzakt, de nagyon rosszul áll a cégcsoport irányításának átvételét szervező alakulat szénája. Sajtóközlemény.