Döntetlennel kezdtek a magyarok

spigott - 2021. július 26. 9:35

Hiába vezetett az első félidőben már négy góllal is, végül 10-10-es döntetlent játszott az orosz csapattal a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar válogatott a tokiói olimpián.

Kép: MTI/Kovács Tamás

A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Magyari Aldával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar női vízilabda válogatott számára is megkezdődött a tokiói olimpia.
Bíró Attila együttese a győzelem reményében vágott neki az orosz csapat elleni találkozónak ma délelőtt fél kilenctől, de a meccs első negyedében még kissé idegesen játszottak a mieink, két emberelőnyt és egy ziccert is kihagytak, így az oroszok szerezték meg a vezetést az 5. percben. Ami nem ment előnyből szerencsére összejött akcióból Keszthelyi révén, majd miután Leimeter is gólra váltott egy ötméterest, már 2-1-es fórral vonulhattunk az első szünetre.

A második etapban Szilágyi végre kihasznált egy emberfórt, de gyorsan jött az oroszok válasza, mely után Garda lőtt hatalmas gólt, visszaállítva a két gárda közti kétgólos különbséget (4-2). Az ellenfél persze nem akart leszakadni Tyimofejeva szépített, de miután Parkes és Szilágyi is pontosan lőtt, a 14. percben már hárommal vezettek a mieink (6-3). Illés emberelőnyös gólja után már négy volt az előny, s bár egy sikeres ötössel visszajöttek háromra az oroszok, a félidei szünetben így is 7-4-es előnynek örülhettünk.

Nem sokáig, mert a harmadik negyedben azonnal felzárkózott kettőre az ellenfél, de Leimeter bombája után újra kicsit nyugodtabban szemlélhettük a meccset (8-5). Az oroszok azonban ismét gyorsan szépítettek, ráadásul kissé meg is akadtak a mieink támadásban, s mikor a 24. percben megszerezte hetedik gólját is az orosz csapat, újra teljesen nyílt lett a meccs (8-7).

Bőven ígért még izgalmakat tehát a negyedik felvonás, melynek második percében Szűcs lőtt rendkívül fontos gólt, de Prokofjeva egyre inkább belejött, s harmadik találata után újra csak egy volt a mieink előnye négy perccel a meccs vége előtt (9-8). Bő két perccel a lefújás előtt Gyöngyössy szerzete meg a mieink tizedik találatát, de a véghajrában előbb Ivanova, majd mindössze hat másodperccel a vége előtt Prokofjeva is betalált előnyből, így a fordulatos csata végén az oroszok lehettek elégedettebbek a 10-10-es végeredménnyel.

Magyarország – Oroszország 10-10 (2-1, 5-3, 1-3, 2-3)
A magyar válogatott gólszerzői: Szilágyi 2, Leimeter 2, Keszthelyi, Garda, Illés, Parkes, Szűcs, Gyöngyössy.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.